Norrtullsligan

Norrtullsligan - Elin Wägner | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Elin Wägner
DIMENSIONERA
3,57 MB
FILNAMN
Norrtullsligan.pdf
ISBN
9362946169655

BESKRIVNING

Med rapp dialog, galghumor och svärta skildras fyra unga kvinnors liv i förra sekelskiftets Stockholm. Norrtullsligan handlar om kontoristerna Elisabeth, Baby, Eva och Emmys vänskap, yrkesliv och förälskelser. I deras delade rum på Norrtullsgatan spirar upproret och längtan efter ett annat sätt att leva.Norrtullsligan utkom första gången 1908 och var Elin Wägners debutroman och stora genombrott. Den här utgåvan har förord av Annika Lantz och efterord av Boel Hackman.»Vilken underbar bok!«Annika Lantz»Norrtullsligan är en klassiker bland stockholmsskildringar.Det är samma frågor nu som då: hur ska den moderna, självförsörjande yrkeskvinnan förena oberoende och självförverkligande med friheten att älska på lika villkor?«Boel Hackman, litteraturvetare»Jag har bara träffat på en, som uppskattade mitt människovärde, och han gjorde det inte heller.«Elisabeth i Norrtullsligan

E-bok mejlas ut som en länk från Elib på bokens utgivningsdatum. Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum och PDF-korrektur mejlas ut när det finns tillgängligt. Pris: 82 kr.

Musiksatt, agitatorisk och fylld av humor, skriver Lars Ring. Romanen Norrtullsligan av Elin Wägner i nyutgåva med efterord av Boel Hackman. Det är i Stockholm och nittonhundratalet är ungt.

RELATERADE BÖKOR