Våld i nära relationer : socialt arbete i forskning, teori och praktik

Våld i nära relationer : socialt arbete i forskning, teori och praktik Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
10,43 MB
FILNAMN
Våld i nära relationer : socialt arbete i forskning, teori och praktik.pdf
ISBN
6086116504873

BESKRIVNING

Våld i nära relationer och mäns våld mot kvinnor är ett komplext och utbrett samhällsproblem. Den här boken belyser såväl professionellas som drabbade våldsutsatta kvinnors berättelser. Och framför allt ger den verksamma inom socialtjänst, hälso- och sjukvård kunskap och verktyg för att de på bästa sätt ska kunna skydda och stötta alla som drabbas.Läs merHär berättar bland annat Kristina, en av många kvinnor som blivit utsatt för våld av en partner, om sina våndor kring att våga anmäla, om fortsatta hot och trakasserier (”tar våldet aldrig slut?”), om placering på kvinnojour och om vad som händer med barnen.Några exempel ur innehållet:- Att hantera kvinnors våldsutsatthet i nära relationer- Barns upplevelser av att leva med våldsamma/våldsutsatta föräldrar- Socialtjänstens ansvar enligt lagstiftningen- Våld i nära relationer och rättsprocessen- Skyddsnät genom den ideella sektorn (kvinnojourer och brottsofferjourer)- Professionellas utsatthet – att drabbas av sitt arbete och att minska arbetets negativa påverkanBoken kan användas på socionomprogrammet, inom polisutbildningen och av alla som arbetar med våldsutsatta kvinnor och barn inom socialtjänsten, sjukvården, polisen, brottsoffer- och kvinnojourer.”Jag är så glad att den hör boken äntligen finns. Kunskap om våld mot kvinnor och övergrepp som sker i nära relationer behövs på samhällets alla nivåer. Extra viktigt är såklart att kunskapen finns hos alla stjärnor som dagligen möter utsatta i sitt arbete." - Ida Östensson, ordförande Make Equal, medgrundare FattaOm författarnaBokens huvudredaktörer, Eveliina Sinisalo och Linn Moser Hällen, är socionomer med mångårig erfarenhet av att arbeta med våld i nära relationer. Eveliina har magisterexamen i socialt arbete och verksamhetsutveckling från Malmö universitet. Linn har examen från Socialhögskolan vid Lunds universitet. Bägge är föreläsare och grundare av Arvin Utbildning.Övriga medförfattare är Linnea Bruno, Mari Brännvall, Veronica Ekström, Maria Eriksson, Anna L. Jonhed (f.d. Forssell), Lars-Åke Kastling, Kristina Loveby, Tina Mattsson och Karin Örmon.

Linn är redaktör och författare till boken Våld i nära relationer- socialt arbete i forskning, teori och praktik. Om Anna L Jonhed. Anna L Jonhed (tidigare Forssell) är socionom och disputerad i socialt arbete sedan våren 2016.

Finns i lager. Köp Våld i nära relationer : socialt arbete i forskning, teori och praktik av Eveliina Sinisalo, Linn Moser Hällen på Bokus.com. Våld i nära relationer och mäns våld mot kvinnor är ett komplext och utbrett samhällsproblem.

RELATERADE BÖKOR