Den galna psykiatrin : om bristen på andlighet, samtal och psykoterapi

Den galna psykiatrin : om bristen på andlighet, samtal och psykoterapi - Johan Stiernstedt | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Johan Stiernstedt
DIMENSIONERA
9,25 MB
FILNAMN
Den galna psykiatrin : om bristen på andlighet, samtal och psykoterapi.pdf
ISBN
7183158955587

BESKRIVNING

En debattbok om psykiatrins brister och möjligheter, personligt, mångsidigt och tankeväckande.Björn Wrangsjö, Docent i barn- och ungdomspsykiatri. För alla de människor som söker sig till psykiatrin borde det vara en rättighet att få samtala om sitt inre när själen lider. Det är alltför lätt att få ett recept, men svårare att få samtalsstöd eller psykoterapi. Patienter möts av en medicinfixerad och överbelastad organisation som riskerar att behandla den ofta sårbara individen som en maskin.Som nybliven psykiater ville Johan Stiernstedt lära känna sina patienter. Han upplevde snart att han snarare hade blivit en del av ett system där samtalen mest kom att handla om medicinering, biverkningar och sjukskrivningar. Känslor, tankar och samtal om livssituationer hade blivit satta på undantag.Idag äter var sjätte svensk psykofarmaka, konsumtionen ökar lavinartat. Samtidigt sker en lika kraftig ökning av sjukskrivningar för psykiatriska diagnoser. Antalet självmord bland unga vuxna ökar stadigt sedan många år, inom denna grupp har också psykofarmakakonsumtionen ökat allra mest. Är detta verkligen en rimlig utveckling?Johan Stiernstedt är psykiater och leg. psykoterapeut. Han har länge arbetat som överläkare inom psykiatrisk öppenvård. De senaste tio åren har han huvudsakligen varit verksam som privatpraktiserande psykoterapeut. Boken grundar sig på hans erfarenheter från de bägge yrkesrollerna.

3) Lagen om handlingskraft. 4) Lagen om korrespondens 5) Lagen om orsak och verkan (Karmalagen).

böcker om böcker (1) böcker som blivit film (6) dagbok (20) Danmark ... Johan Stiernstedts bok "Den galna psykiatrin" - bristen på andlighet, samtal och ... Har med intresse följt reaktionerna på konstfackstudenten Anna Odells aktion på St:Görans psykakut.

RELATERADE BÖKOR