Lärares relationskompetens : vad är det? - hur kan den utvecklas?

Lärares relationskompetens : vad är det? - hur kan den utvecklas? - Jonas Aspelin | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jonas Aspelin
DIMENSIONERA
12,45 MB
FILNAMN
Lärares relationskompetens : vad är det? - hur kan den utvecklas?.pdf
ISBN
8540685341517

BESKRIVNING

Relationskompetens är en central kompetens inom många yrken där man arbetar med människor. Denna kompetens behövs för att verksamhetens kvalitet ska bli god och för att målen ska uppnås, men även för att goda relationer är värdefulla i sig. Inom skolans värld visar studier att lärares relationskompetens är av avgörande betydelse för att främja elevers lärande och utveckling. I boken presenterar därför författaren teoretiska begrepp och forskning i syfte att bidra med ny kunskap om vad relationskompetens är och hur den kan utvecklas.Läs merLärares relationskompetens vänder sig främst till blivande och yrkesverksamma lärare, men även till andra professioner som dagligen bygger relationer med andra människor.Om författarnaJonas Aspelin är fil. dr i sociologi och professor i pedagogik vid Högskolan Kristianstad. Han har under ett tjugotal år forskat och skrivit en mängd böcker och artiklar om ämnet.

Vad är det? Hur kan den utvecklas? (2018) redogör han för forskning om pedagogiska relationer samt för erfarenheter från eget och andras projekt som syftat till att utveckla relationskompetens. Han utvecklar också en modell för förståelse av professionell relationskompetens. Lärares relationskompetens : vad är det? : hur kan den utvecklas? Komihåglistan är tom ... Det är viktigt att vi vet vad som gör skillnad i klassrummet och varför.

Trots det har de flesta lärarstudenter inte stött på begreppet. I professor Jonas Aspelins senaste bok beskriver han vad relationskompetens är och hur den kan utvecklas. Goda relationer inte är något som kommer av sig självt utan något som vi måste uppmärksamma och fundera över hur vi ska kunna utveckla hos oss själva och i kollegiet.

RELATERADE BÖKOR