Läsförståelse D

Läsförståelse D - Görel Hydén, Magdalena Schubert, Cecilia Svidén | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Görel Hydén, Magdalena Schubert, Cecilia Svidén
DIMENSIONERA
3,30 MB
FILNAMN
Läsförståelse D.pdf
ISBN
2267740411163

BESKRIVNING

Serien Läsförståelse har fått ny layout och många nya texter och bilder. Trots alla nyheter finns seriens omtyckta upplägg kvar. Hitta information på olika nivåerI Läsförståelse tränas eleverna till att bli aktiva läsare – läsare som kopplar textens innehåll till egna erfarenheter och anpassar läsningen efter textens krav.I det här materialet innebär läsförståelse allt från att förstå vad texten handlar om, bokstavligen, till att förstå textens budskap. Frågorna är konstruerade så att svaren måste sökas i texten och motiveras utifrån den, ibland i kombination med egna erfarenheter.I Läsförståelse får eleverna möta olika texttyper, t.ex. berättelser, noveller, utdrag ur romaner, insändare, reportage, dikter, fabler, instruktioner, recensioner, inbjudningar och reklamtexter.Olika texter läses på olika sätt, och detta ska eleverna bli medvetna om och arbeta med. En läsare med genrekunskap har lättare att ”genomskåda” en text och förstår, till exempel, att man i en insändare läser en persons åsikter, inte fakta.I boken finns 22 texter, både faktatexter och skönlitterära texter. Några genrer återkommer i alla böcker, några i två eller tre, medan ytterligare några tas upp bara i en av böckerna. Textmängden och textens svårighetsgrad ökar i rimlig omfattning från bok till bok.I Läsförståelse är varje uppslag ett kapitel. På vänstersidan finns den text som eleverna ska läsa och sedan arbeta med. Här finns också uppgifter att arbeta med före läsningen, frågor som hjälper eleverna att lättare komma in i texten. På högersidan finns uppgifter med tre olika inriktningar på frågor.Vad står det i texten? Svaret på gröna uppgifter står klart och tydligt i texten.Vad säger texten? Svaret på gula uppgifter står också i texten, men det står mellan raderna. Eleverna måste dra egna slutsatser.Fundera över texten I de röda uppgifter får eleverna reflektera över det som sägs i texten, och vara kritiska.

Samt test… Översikten beskriver relationen mellan läsförståelse och både undervisning om, och användning av lässtrategier, enligt det samlade vetenskapliga kunskapsläget. I översikten definieras lässtrategier som medvetna, målinriktade försök att kontrollera och mode­rera läsarens arbete med att avkoda text, förstå ord och konstruera mening från text. Läsförståelse betraktas som ett av de svåraste områdena att bedöma.

Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans. | Adlibris Hitta svaret D - Läsförståelse tränar eleverna att läsa längre texter med fokus på den berättande texttypen om Alba och Aron.

RELATERADE BÖKOR