Boken om SO 1-3 Grundbok

Boken om SO 1-3 Grundbok - Annica Hedin, Elisabeth Ivansson, Marie Kiovsky, Linda Engvall | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Annica Hedin, Elisabeth Ivansson, Marie Kiovsky, Linda Engvall
DIMENSIONERA
3,10 MB
FILNAMN
Boken om SO 1-3 Grundbok.pdf
ISBN
1629694344923

BESKRIVNING

Utveckla både språk och kunskaper i SOMed ett vardagsnära språk och språkutvecklande övningar får eleverna alla kunskaper i historia, samhällskunskap, geografi och religion som de behöver. Lodjuret Lovis är med och förklarar, hela vägen.Läs merAllt eleverna ska kunna i SOBoken om SO 1-3 är elevernas första grundbok i geografi, samhällskunskap, historia och religion. Bland annat får de möta vikingar och hundraåringar, dinosaurier och de första människorna på jorden. De får läsa om hur människorna levde under forntiden, om vår miljö och hållbar utveckling, om regler och rättigheter, om tre världsreligioner och om hur en karta fungerar. Inom varje arbetsområde finns tydliga referenser till kunskapskraven i Lgr11.Fokus på språk och begreppLäromedlet ger eleverna en bra grund och möjlighet att utveckla sitt språk med ämnesspecifika begrepp. De lär sig att analysera, kommunicera och hantera begrepp och information. I en återkommande ruta med rubriken Berätta! får eleverna ta ställning, jämföra, hitta likheter och skillnader, resonera och analysera inom olika ämnesområden.I lärarmaterialet får du tips till hur du kan jobba språkutvecklande, bland annat med hjälp av läs- och skrivstrategier.Tydlig progressionGrundboken börjar bildrikt och med mindre textavsnitt. Efterhand växer textmängd och svårighetsgrad till en lagom stor utmaning för åk 3. Materialet ger dig ett bra underlag för diskussion och ett bra stöd för att fördjupa kunskaperna i SO:- att se orsaker, konsekvenser och samband- att argumentera och uttrycka ståndpunkter- att söka fakta och använda kartor- att använda begrepp och beskriva med andra ord.Om författarnaElisabeth Ivansson, tidigare känd författare med böcker som SO-serien Historia och Boken om Historia, har stor erfarenhet av undervisning på låg- och mellanstadiet.Annica Hedin är vetenskapsjournalist med erkänd förmåga att målgruppsanpassa vetenskapliga texter. Annica har tidigare skrivet böckerna i serien Upptäck Geografi.Marie Kiovsky har skrivit Arbetsbok 1. Elisabeth Ivansson har skrivit Arbetsbok 2.Linda Engvall är författare till Lärarboken. Linda är SO-lärare F–6, med examen i de samhällsorienterande ämnena med didaktisk inriktning. Hon undervisar på lågstadiet och skapar en kreativ lärmiljö för eleverna genom att arbeta ämnesintegrerat och språkutvecklande.

Skickas inom 2-5 vardagar. Köp boken Boken om SO 1-3 Grundbok av Annica Hedin, Elisabeth Ivansson, Marie Kiovsky, Linda Engvall (ISBN 9789147109975) hos Adlibris.

Köp Boken om SO 1-3 Grundbok av Annica Hedin, Elisabeth Ivansson, Marie Kiovsky, Linda Engvall på Bokus.com. Pris: 409 kr. Häftad, 2011.

RELATERADE BÖKOR