Vår inre apa : Det bästa och sämsta i den mänskliga naturen

Vår inre apa : Det bästa och sämsta i den mänskliga naturen - Frans de Waal | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Frans de Waal
DIMENSIONERA
4,57 MB
FILNAMN
Vår inre apa : Det bästa och sämsta i den mänskliga naturen.pdf
ISBN
6780181681465

BESKRIVNING

Tänker vi på släktskapet mellan apa och människa tänker vi oftast på schimpansen. Betydligt mindre känd och helt väsensskild är en annan primat, som också har ett DNA som är nästan identiskt med människans: bonoboen. Till skillnad från schimpansens stundtals aggressiva och tävlingsinriktade beteende är den känslig och empatisk. Medan schimpansen är patriarkal är bonoboen matriarkal och dessutom utrustad med en rejäl sexuell aptit. Den ger en helt ny innebörd åt djungelns lag. I nästan tjugo år har den världsberömde antropologen Frans de Waal studerat de båda arterna. I Vår inre apa utforskar han fascinerande och skrämmande paralleller mellan apornas beteende och den mänskliga, motsägelsefulla, naturen.Frans de Waal betraktas som en av världens främsta primatologer och har skrivit fem tidigare böcker som översatts till 14 olika språk. Nu översätts han för första gången till svenska.

Det bästa och sämsta i den ... Det finns en mossig seglivad västdikotom tanke att människans onda kommer från biologin/naturen och det goda från miljön/kulturen. Detta närs av gammalt idéskrot som 1800-talets socialdarwinism, 30-talets rasbiologi och 70-talets "själviska gener".

Den här utgåvan av Martins bästa o. sämsta är slutsåld.

RELATERADE BÖKOR