Extremt högt och otroligt nära

Extremt högt och otroligt nära - Jonathan Safran Foer | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jonathan Safran Foer
DIMENSIONERA
3,22 MB
FILNAMN
Extremt högt och otroligt nära.pdf
ISBN
1106564430257

BESKRIVNING

Oskar Schell, 9 år, är uppfinnare, frankofil, origamist, datakonsult, smyckesdesigner och amatörarkeolog. Dessutom spelar han väldigt gärna tamburin och korresponderar med Stephen Hawking och Ringo Starr.Morgonen den elfte september befann sig hans pappa högst upp i World Trade Center. Ibland plockar Oskar fram telefonsvararen med pappas sista meddelande som han gömt undan för sin mamma. I en garderob hittar Oskar en vas med ett mystiskt kuvert i. Det står Black (med röd penna) på kuvertet, och i det ligger en nyckel. Han tror att det kan vara en viktig ledtråd i en av de lekar hans pappa brukade arrangera. Därför bestämmer han sig för att tillsammans med en 103 år gammal krigsreporter söka upp varenda en av de 472 Black - från Aaron till Zyna - som bo i New York, och ta reda på vart nyckeln går och vem denna Black är som kanske kände hans pappa. En ovanligt lekfull, varm, rörande och filosofisk roman om förlust och sorg - och om kärlek.

Jag vet att många håller med honom. Och det här är verkligen inget försvar av mitt tycke och min smak: jag förstår att man kan tycka att Oskar är jobbig, för han är ju rätt jobbig, men jag läser inte boken i huvudsak för historien om Oskar och hans pappa. Extremt högt och otroligt nära 2011 USA 129min IMDb.

Och det här är verkligen inget försvar av mitt tycke och min smak: jag förstår att man kan tycka att Oskar är jobbig, för han är ju rätt jobbig, men jag läser inte boken i huvudsak för historien om Oskar och hans pappa. Extremt högt och otroligt nära 2011 USA 129min IMDb. En 9-årig amatöruppfinnare, smyckesdesigner, astrofysiker, tamburinspelare och pacifist söker över hela New York för att finna låset som matchar den nyckel han ärvt av sin far.

RELATERADE BÖKOR