Dalslands historia

Dalslands historia - Dick Harrison | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Dick Harrison
DIMENSIONERA
4,1 MB
FILNAMN
Dalslands historia.pdf
ISBN
5559948598164

BESKRIVNING

Med ena foten i Sveriges rikshistoria och den andra i Dalsland bjuder Dick Harrison, en av våra mest färgstarka historieprofiler, på en vindlande berättelse om bönder, borgare och kungar. Han tar oss med till de en gång så framgångsrika dalsländska järnbruken, de fantastiska kyrkointeriörerna i bondbarock, de uppslitande överhöghetsfejderna mellan norrmän och svenskar, ärtemarkshattarnas kortvariga blomstringstid och den litteratur som frodats på såväl bond- som herrgårdar. Dalslands historia är berättad i kronologisk ordning och Dick Harrison har strävat efter att fokusera på aspekter av det historiska kulturlandskapet som ännu kan beskådas och upplevas, arv från det förflutna som är lättåtkomliga för alla som vill vandra vidare från läslampan ut i den dalsländska verkligheten.

Kanotland Paddling i Dalsland-Nordmarken. 120 kr.

Detta namn torde i sin tur ursprungligen blott ha avsett den sydöstra utmed Vänern belägna slättbygden. Gränstrakterna mellan det nuvarande Dalsland och Norge benämndes Markerna, 'gränsområdena'. Dalslands historia är berättad i kronologisk ordning och Dick Harrison har strävat efter att fokusera på aspekter av det historiska kulturlandskapet som ännu kan beskådas och upplevas, arv från det förflutna som är lättåtkomliga för alla som vill vandra vidare från läslampan ut i den dalsländska verkligheten. Första tegelkyrkan låg i Dalsland Sommarens utgrävningar av Edsleskogs kyrkoruiner gav sensationella resultat.

RELATERADE BÖKOR