Nätterna på Mon Chéri

Nätterna på Mon Chéri - Stefan Lindberg | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Stefan Lindberg
DIMENSIONERA
10,65 MB
FILNAMN
Nätterna på Mon Chéri.pdf
ISBN
4622212303302

BESKRIVNING

Fredagen den 28 februari tar den snart 33-årige Kenneth Swärd tunnelbanan in från Norsborg till Stockholms city. Han går på bio, äter på McDonalds och tillbringar sju timmar på sitt stamlokus Café Mon Chéri på Kungsgatan. En vecka senare ringer polisen på dörren och han tas in för ett första förhör. Det står snart klart för honom att han är misstänkt för medhjälp till mord på Sveriges statsminister Olof Palme.Avslöjad med namn och bild i svensk och internationell press blir han ett jagat villebråd. För att fly uppmärksamheten, polisens fortsatta avlyssning och allmänhetens hätska utfall slår han sig ner i USA.I december 1993 rapporteras han försvunnen, en månad senare hittas han mördad i en skogsbacke, trettio mil från sin bostad.Men i det fördolda fortsätter krafter att verka för att länka honom till det mord och den kväll som för alltid förändrade hans liv.Nätterna på Mon Chéri är en genresprängande roman som gör dikt av den ständigt svällande Palmeutredningen. Till lika delar thriller, essä och dokumentärroman tecknar den ett porträtt av en människa som obarmhärtigt och oundvikligt dras mot händelsernas centrum.Det är en roman om högersekter och hårdkokta kriminalinspektörer, fantombilder och frälsning, om en man som drömde om att bli huvudperson och till slut fick se sina drömmar bli alltför besannade.

Jag skriver roman eftersom författaren menar att det är en roman. Det är fiktion baserad på verklighet och fakta och med inslag av författarens egna tankar under skrivandet.

Det är drygt trettio år sedan Olof Palme mördades i korsningen Sveavägen/Tunnelgatan. Trettio år sedan den utredning påbörjades som fortfarande tar emot flera hundra tips om året. Nätterna på Mon Chéri / Stefan Lindberg.

RELATERADE BÖKOR