Fartblinda

Fartblinda - Carolina Neurath | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Carolina Neurath
DIMENSIONERA
6,41 MB
FILNAMN
Fartblinda.pdf
ISBN
2360981457397

BESKRIVNING

Nominerad till Årets Deckardebut i Crimetime Specsavers Award 2016! Neurath har gjort en gedigen debut och med koncis stil skrivit en thriller som utspelar sig i finansbranschen. Henric Ahlgren, BTJ-häftet nr 6, 2016Under en jakthelg i Skåne nås Peder af Rooth av ett samtal som kommer att förändra allt: den anrika bank där han är vd riskerar konkurs. Någon timme senare sitter han i ett privatplan med sin fru på väg tillbaka till Stockholm där dramatiska dygn väntar.Den egensinniga ekonomijournalisten Beatrice Farkas fick tipset som skulle kunna fälla banken för länge sedan. I månader har hon stridit mot ett par av landets mäktigaste finansmän. Aldrig hade hon kunnat ana konsekvenserna av sitt avslöjande.En natt väcks hon av ett sms. En av bankcheferna som blivit hennes bästa källa har fallit från sin balkong på Strandvägen. Kvällspressen skriver om det som ett självmord. Men hon är övertygad om att det inte stämmer. Någon ville stoppa honom.Fartblinda är en thriller som utspelar sig i den svenska finansvärlden, delvis inspirerad av verkligheten."Neurath lyckas göra ämnet både begripligt, intressant och spännande ... den är baserad på verklig grund, krisen i HQ Bank, vilket gör läsningen än mer intressant ... bra tempo och spännande intriger med karaktärer som Neurath lyckas göra flersidiga."Gefle Dagblad"En spännande och initierad thriller i finansmiljö. Parallellerna till den uppmärksammade HQ-kraschen för några år sedan gör boken extra kittlande ... underbart att följa hur egoistiska, sexistiska och snuskigt rika finanssnubbar trasslar in sig i lögner och faller på eget grepp.Damernas VärldDen som inte trodde att en thriller om fiffel och båg i bankvärlden kunde vara intressant ska tänka om för Carolina Neuraths Fartblinda är hur spännande som helst!AllersSjälvklart levererar Neurath en bra bok. Handlingen i boken rör sig kring mina favoritämnen makt, pengar och höga risker. Läs.AftonbladetSpännande och lättbegripligt om hur en bankskandal egentligen fungerar. Nöje och fakta på en gång!Hemmets Veckotidning

Peder gör allt för att ordna upp bankens problem innan det är för sent, men tradingchefen Henrik tar för stora risker och problemen blir bara värre. Fartblinda är en svensk TV-serie bestående av åtta avsnitt i regi av Jens Jonsson och Johan Lundin. Serien hade premiär on demand i augusti 2019 och på TV4 den andra september 2019.

7.0 IMDb 2019 • Drama, Thriller • Sverige. Ekonomijournalisten Beatrice Farkas undersöker ett tips som kan fälla en storbank, där Peder av Rooth är direktör.

RELATERADE BÖKOR