Samlade dikter. 1

Samlade dikter. 1 - Vilhelm Ekelund | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Vilhelm Ekelund
DIMENSIONERA
3,24 MB
FILNAMN
Samlade dikter. 1.pdf
ISBN
6149563812758

BESKRIVNING

Vilhelm Ekelund (18801949) är en av det svenska 1900-talets viktigaste författare, dels som poet, dels som essäist och aforistiker. Han debuterade i bokform 1900 med landskapsdikter vilka anslöt sig till den skånska tradition som inletts av Ola Hansson. Ekelund är den fria versens och det intensiva själsuttryckets pionjär i Sverige och blev en inspirationskälla för modernismens författare. Med essäboken Antikt ideal (1909) tog han efter åtta diktböcker till synes avsked från poesin. Samlade dikter utgör den första kompletta utgåvan av Ekelunds lyriska författarskap från 1897 till 1943. Den visar att brytningen med poesin inte var definitiv eller entydig och utgör en värdig presentation av en stor och levande lyrisk insats. Introduktion av akademiledamoten Katarina Frostenson. Textredigering, kommentarer och ordförklaringar av Jonas Ellerström.

Format: Bok: Kategori: För vuxna; Antal sidor: 6 sidor: Klassifikation: Hc.03: Finns på följande bibliotek. 0 av 1 exemplar finns att låna, Finns inne ... SAMLADE DIKTER AF JOHAN NYBOM.-----FÖRSTA DELEN.-----UPSALA, PÅ K.

1844. Förord till den elektroniska utgåvan.

RELATERADE BÖKOR