Ärr

Ärr - Audur Ava Ólafsdóttir | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Audur Ava Ólafsdóttir
DIMENSIONERA
6,62 MB
FILNAMN
Ärr.pdf
ISBN
2405271064679

BESKRIVNING

" Ärr är en bok som förtjänar att läsas långsamt och noggrant, då behåller texten en lätthet. Kan ni tänka er en sorts intellektuell variant av Fredrik Backmans "En man som heter Ove" så har ni en ungefärlig bild av den här boken." Tita Nordlund -Hessler, E-kuriren" På baksidan står det att Ólafsdóttir är känd för sina romaner om 'det säregna isländska kärlekslivet' och även om jag surt muttrar "vad är det som är så säreget med det?" så kapitulerar jag för de inkännande porträtten och de trovärdiga skildringarna av de inbördes relationerna." Anna Andersson, Aftonbladet" Ärr är en avskalad och bitvis drastisk relationsroman, välformulerad och lättglidande." Jenny Achenbrenner, SvDJónas är 49 år, islänning, frånskild, besatt av att reparera saker, och det är länge sedan han kände en kvinnas kropp nära sin egen. Han har tappat lusten att leva, frågan är bara hur han ska göra. Han besöker sin gamla mor, som glömmer besöket fem minuter senare. Han försöker låna ett gevär av sin gode vän Svanur som bara vill tala om annat.För att hans enda dotter Gudrun inte ska behöva ta hand om hans döda kropp, reser han utomlands, till ett land utan namn, och tar in på Hotel Silence. Han ger sig själv sju dagar att lyckas, skapelsen baklänges liksom. Under tiden upptäcker han saker han inte visste om både sina egna, och andras, ärr. Audur Ava skildrar nu som i de tidigare romanerna en isländska vardag med ett slags egen svart humor. Audur Ava Ólafsdóttir tilldelades 2016 såväl det finaste isländska litteraturpriset som bokhandlarnas pris för romanen Ärr. Hon har tidigare två romaner på svenska, Rosa Candida (2015) och Den sista kvinnan (2017)

För att kort förklara varför kan man säga att ärr är den (hud)vävnad som ersätter normal vävnad efter en skada. " Ärr är en avskalad och bitvis drastisk relationsroman, välformulerad och lättglidande." Jenny Achenbrenner, SvD Jónas är 49 år, islänning, frånskild, besatt av att reparera saker, och det är länge sedan han kände en kvinnas kropp nära sin egen. Han har tappat lusten att leva, frågan är bara hur han ska göra. Det finns rapporter om att patienter har fått ärr på lungorna, men det är fortfarande oklart hur många som får en permanent skada.

Råd för att ta hand om sår och förebygga ärr: Renlighet i sår är mycket viktigt. Ärr. Många olika faktorer spelar in och avgör om ett ärr blir mer eller mindre "fult".

RELATERADE BÖKOR