Tingens naturliga ordning

Tingens naturliga ordning - António Lobo Antunes, Mikael Timm | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
António Lobo Antunes, Mikael Timm
DIMENSIONERA
7,57 MB
FILNAMN
Tingens naturliga ordning.pdf
ISBN
2248830369326

BESKRIVNING

Andra boken i Benfica-trilogin»Antunes har ännu inte fått Nobelpriset. Men det är hög tid.« | Claes Wahlin, Aftonbladet»En av världens främsta prosaförfattare.« | Mats Gellerfelt, SvD»En författare som har full kontroll över varje aspekt av sin enorma talang.» | The ObserverFem syskon växer upp i en lätt förfallen patriciervilla i Lissabon-stadsdelen Benfica med en tyrannisk far och en eftergiven mor. I ett växelspel av röster träder de fram. Dit hör exempelvis officeren som torterats i fängelse på grund av sitt engagemang mot Salazars fascistiska diktatur. Men också hans »oäkta« dotter, som bor i vindsrummet likt Bertha Rochester i Jane Eyre, och som i sin tur föder en »oäkta« son.Tingens naturliga ordning är den fristående andra delen i António Lobo Antunes hyllade »Benfica-trilogi«. En berättelse om två familjer som bildar ett porträtt av det söndrade postfascistiska Portugal. I översättning av Marianne Eyre och med ett nyskrivet förord av författaren och journalisten Mikael Timm.ANTÓNIO LOBO ANTUNES [f. 1942] deltog som militärläkare i Portugals krig i Angola. Efter hemkomsten till Lissabon började han skriva romaner, som ofta är ett slags uppgörelser med Portugals koloniala och fascistiska förflutna. Med sin särpräglade stil, en sällsynt explosivvariant av »medvetandeström«, räknas Antunes till Europas mest betydande romanförfattare. »Benfica-trilogin« - Betraktelse över själens passioner, Tingens naturliga ordning och Carlos Gardels död - hör till hans mest omtalade böcker.»Lobo Antunes hör till de av världens nu levande författare som kommer att betyda allra mest i framtiden.« | Harold Bloom»Conrads och Faulkners arvtagare.« | George Steiner»En av världens skickligaste psykologiska karaktärstecknare, oavsett språkområde.« | The New Yorker

Antunes, António Lobo, 1942- (författare) Alternativt namn: Lobo Antunes, António, 1942- Eyre, Marianne, 1931- (översättare) Verk som ingår i eller hör samman med denna titel. Antunes, António Lobo: A ordem natural das coisas. Tingens naturliga ordning av Antunes, Antonio Lobo: Fem syskon växer upp i en lätt förfallen patriciervilla i Benfica i utkanten av Lissabon, med en tyrannisk far och en eftergiven mor.

att förstå världen och skapa tillhörighet och mening. Men att omvärl- Hållbara värden : åtta essäer om tingens ordning och idéers bärkraft Marie Cronqvist, Miriam Salzer-Mörling, Lynn Åkesson m.fl.

RELATERADE BÖKOR