Irenes självbiografi & andra noveller

Irenes självbiografi & andra noveller - Silvina Ocampo | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Silvina Ocampo
DIMENSIONERA
8,64 MB
FILNAMN
Irenes självbiografi & andra noveller.pdf
ISBN
1700409897821

BESKRIVNING

Tretton noveller om förvandlingar, flickor och döden.Om att åldras och om att minnas. Om jaguarer, tigrar och andra katter. Om självmord, galenskap och havet. Om spöken och handarbete. Om brev och dagböcker. Om drömmar och verklighet. Om kärlek. Och om Buenos Aires.Silvina Ocampo var en argentinsk författare och poet. Novellerna i den här samlingen sträcker sig från debuten 1937 fram till 1988 och är den första boken av Ocampo som ges ut på svenska.***Silvina Ocampo (1903–1993) debuterade 1937, och fram till 1988 publicerade hon en mängd verk – övervägande diktsamlingar, men också noveller och barnböcker. Hon översatte även bland annat författare som Emily Dickinson och Edgar Allan Poe.Hennes syster Victoria Ocampo drev den berömda litteraturtidskriften och förlaget Sur där många av Ocampos verk publicerades. Tillsammans med sin make Adolfo Bioy Casares skrev hon också romanen Los que aman, odian från 1946.I tjugoårsåldern studerade Ocampo måleri i Paris, men hon bodde större delen av sitt liv i Buenos Aires. 2014 kom en uppmärksammad biografi över hennes liv, La hermana menor, skriven av författaren Mariana Enriquez.

av Guy de Maupassant (E-media, E-bok, EPUB) 2014, Svenska, För vuxna Silvina Ocampo Irenes självbiografi & andra noveller (2019) Översättning: Siri Hultén Omslag: Ulrika Andersson Irenes självbiografi & andra noveller av Silvina Ocampo inbunden, 2019, Svenska, ISBN 9789163926518. Tretton noveller om förvandlingar, flickor och döden.Om att åldras och om att minnas.

Där kommer också kampen för oss HBT-personers rättigheter att finnas med. Hur jag gör? Jo, jag skriver ett kapitel i taget och lägger upp det här i bloggen.

RELATERADE BÖKOR