Natt över Oslo

Natt över Oslo - Mats Fors | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mats Fors
DIMENSIONERA
11,58 MB
FILNAMN
Natt över Oslo.pdf
ISBN
6569840848586

BESKRIVNING

Den svenske diplomaten Harald Edelstam, med täcknamn Svarta nejlikan, anländer till Oslo 1942, mitt i deporteringen av de norska judarna som skeppas till förintelseläger i Polen.Edelstam blir snabbt involverad i det smutsiga kriget mellan Gestapo och en spretig motståndsrörelse. Snaran dras åt runt den motståndscell som Edelstam tillhör, och han inser att hans diplomatiska immunitet inte längre kan skydda honom – hans liv är i fara. Han ställs inför ett vägskäl där hans val kommer att påverka både hans och hans vänners liv.Natt över Oslo är en fiktiv gestaltning av autentiska miljöer, händelser och personer. Den utspelar sig i ett skymningsland med svek, hjältemod, falskspel, lögner och brutalitet; där ingenting är vad det synes vara, där ingenting är riktigt sant och ingenting är helt utan sanningshalt.Natt över Oslo är den första romanen i en Svarta nejlikan-trilogi. Författaren Mats Fors har tidigare kommit ut med fackboken Harald Edelstam – en berättelse om mod, humanitet och passion. Nu har turen kommit till en roman och Edelstams verksamhet i Norge under den tyska ockupationen. Mats har öst ur ett otroligt omfattande och rikt källmaterial.Det här är en Print on Demand-utgåva.”Mats Fors kan verkligen skriva.” – Nisse Scherman”Wow vilken bok” – ewalottananfeldt_ på Instagram

Romanen är byggd på en gedigen research. Berättelsen utspelar sig i ett skymningsland med svek, hjältemod, falskspel, lögner och brutalitet; där ingenting är vad det synes vara, där ingenting är riktigt sant och ingenting är helt utan sanningshalt. Natt över Oslo är en fiktiv gestaltning av autentiska miljöer, händelser och personer.

Finns i lager, 325 kr. bibliografisk_person: Harald Edelstam: Året är 1942.

RELATERADE BÖKOR