Ett drömspel

Ett drömspel - August Strindberg | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
August Strindberg
DIMENSIONERA
9,16 MB
FILNAMN
Ett drömspel.pdf
ISBN
5913786048662

BESKRIVNING

"Mitt mest älskade drama" kallade Strindberg i ett brev 1907 Ett drömspel. Denna pjäs med sin fantasirikedom, sin humor och sitt vemod har också blivit mycket älskad av teaterpublik och läsare både i Sverige och utlandet. Den skrevs 1901 och fick sin urpremiär på Svenska teatern i Stockholm 1907 med Harriet Bosse, Strindbergs tredje hustru, i rollen som Indras dotter. I flödet av drömlika scener skymtar motiv både från sekelskiftets Stockholm och badorten Furusund i skärgården.Med sin djärva irrationalism, sina abrupta kast mellan krasst och högtidligt, sina geniala infall kring ett drömmens trollslott, har skådespelet tvingat scenens folk att tänka i nya banor och blivit en klassiker inom världsdramatiken.

Pjäs av August Strindberg i regi av Ingmar Bergman "Mitt mest älskade drama och min största smärtas barn", skrev Strindberg om sin pjäs. Den är skriven precis vid förra sekelskiftet och räknas till hans s k vandringsdramer. Se alla Öppet arkivs program med Ett_drömspel.

Största behållningen är att den likt sin förlaga saknar tydlig rollförteckning. Detta blir ett drömspel, för mig. Det råder ingen som helst tvekan om det.

RELATERADE BÖKOR