Avspärrningen

Avspärrningen - Xiao Bai | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Xiao Bai
DIMENSIONERA
10,21 MB
FILNAMN
Avspärrningen.pdf
ISBN
2731328229560

BESKRIVNING

Shanghai 1940, under den japanska ockupationen. I en laglös stad rör sig utländska affärsmän och diplomater, agenter och dubbelagenter, landsförrädare och patrioter sida vid sida. Medlöparen herr Ding dödas i ett sprängattentat, och japanska agenter spärrar av huset för att hitta förövaren. Ingen undgår misstanke, varken herr Dings eget följe eller människor som av en slump har befunnit sig i explosionens närhet. En författare som förhörs av de japanska officerarna berättar om en främmande kvinna han mött i trapphuset vid tiden för attentatet. Men hans historia har stora likheter med en följetong som han nyligen publicerat i boulevardpressen. Avspärrningen är en hård, koncentrerad noir-berättelse om avspärrningar i verklig och symbolisk bemärkelse. Ett spel med lögner och halvsanningar inom och på trots mot det slutna rummets och agentromanens ramar. Xiao Bai föddes 1968 i Shanghai, där han fortfarande är bosatt. Avspärrningen belönades 2019 med Lu Xun-priset för bästa kortroman, en av Kinas främsta litterära utmärkelser.»Där den klassiska deckaren visade hur samhällets ordning återupprättades, upplöser Xiao Bai i sin roman själva idén om en ordning, om en berättandets ordning likaväl som en samhällets ordning och överblickbarhet som rentav kunde inneburit en förvanskning av den värld där skeendet förankras. Det är mästerligt genomfört.«Magnus Eriksson, Svenska Dagbladet»... en intrikat studie i hur berättelser, i synnerhet sådana som är avsedda att avleda eller distrahera, mörka eller lägga ut villospår, kan skapa verkligheter i egen rätt, minst lika explosiva som den vi vanligtvis rättar oss efter.« Steve Sem-Sandberg, Dagens Nyheter 

Sovjetryska ubåtar gjorde sitt bästa för att sänka svenska fartyg som transporterade malm till tyskarna. Militär sekretess kan förklara avspärrningen. Foto: Utrikespolitiska institutet.

En tonårig pojke som tar sig igenom avspärrningen får en utskällning av vakterna och rapp över ryggen med en käpp.; Och den som uttrycker minsta gnutta tvivel över vissa slutsatser får genast en utskällning från den gröna predikstolen: Förnekare.; Och en utskällning av Irlands ... I Finland hävs nu avspärrningen av landskapet Nyland där Helsingfors ligger. Regeringen och landets folkhälsomyndighet vill egentligen ha kvar avspärrningen ... På dessa avspärrningsband trycks antingen en upplysande text om avspärrningen och/eller ordet polis i landsspecifik stavning och/eller på engelska.

RELATERADE BÖKOR