Körkarlen

Körkarlen - Selma Lagerlöf | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Selma Lagerlöf
DIMENSIONERA
4,52 MB
FILNAMN
Körkarlen.pdf
ISBN
7475339920753

BESKRIVNING

Körkarlen (1912) anses vara ett av Selma Lagerlöfs stora mästerverk, men också en av de mörkaste historier hon har skrivit.I centrum för berättelsen står David Holm, en buse som efter ett slagsmål ligger medvetslös på stadens kyrkogård. Han väcks till liv av en körkarl utstyrd till liemannen; David tvingas följa denne på en resa, där han konfronteras med sina illgärningar.Berättelsen kan liknas vid en sägen och spökhistoriadär gränsen mellan verklighet och fantasi upphävs.Det är även en socialrealistisk berättelse så tillvidaatt den beskriver förhållandena i stadsslummen, däralkoholismen och tuberkulosen skördar sina offer.Lagerlöf ansåg själv att boken var en av hennes främstaoch när den 1920 framgångsrikt filmatiserades avVictor Sjöström kom den att nå stor internationell

Det handlar om en slumsyster som ligger på sin dödsbädd och ber om att få träffa David Holm och ingen kan någonsin förstå varför hon vill träffa honom. Körkarlen 2. Nybyggnad av ålderdomshem som består av en byggnad i Sandviken med 34 lägenheter på 8 våningar.

Edit har en enda önskan: att få tala med David Holm innan hon dör. Samtidigt sitter David Holm med sina suparbröder på kyrkogården och inser att körkarlen på dödens kärra kommer för att hämta honom.

RELATERADE BÖKOR