Drottningen av Tiveden och Henrik Engelskman

Drottningen av Tiveden och Henrik Engelskman - Christina Wahldén | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Christina Wahldén
DIMENSIONERA
4,27 MB
FILNAMN
Drottningen av Tiveden och Henrik Engelskman.pdf
ISBN
7004586467845

BESKRIVNING

»Folket runt omkring, de enkla människorna, de fattiga och utsvultna, började att kalla mig Drottningen av Tiveden. Och inte mig emot. Jag hade kunnat bli drottning om omständigheterna varit annorlunda. Om min far äktat min mor i stället för en annan frilla som fick bli drottning.«När Constantia ligger för döden, nästan nittio år gammal, ser hon sitt liv passera förbi. Hon minns sin far, Erik XIV, och sin mor, den vackra Agda i Porten. Hon återupplever förbjudna nattliga möten och makalösa fester. Starkast är minnena av hennes älskade Henrik, hertig Karls sändebud, han som fick i uppdrag att skaffa en häst värdig en blivande kung och som bjöd in ett engelskt teatersällskap till Sverige. Constantias berättelse löper genom en dramatisk era. Ett fascinerande kvinnoöde som speglar sin tid lika väl som de mäktiga män som fyller historieböckerna.Christina Wahldén, född 1965, är flerfaldigt prisbelönt barn- och ungdomsboksförfattare och har skrivit ett flertal vuxenböcker, både spänningsromaner och historiska romaner.

Förlag: Norstedts. Lagerstatus: Finns i lager. Drottningen av Tiveden och Henrik Engelskman av Wahldén, Christina: En vinternatt ligger Constantia på sin dödsbädd och ser i sina förvirrade drömmar sitt långa liv passera förbi.

Så bra då att det ska komma fler böcker om Bluey, Jess och Greta." DAST Magazine 'Nämn inte de döda' är en spännande deckarhistoria, men det som framför allt gör berättelsen intressant är författarens kunskaper om den australiska ursprungsbefolkningens kultur och historia. OCH MARIE, 2004 NEDSTÖRTAD ÄNGEL ... -Tankar om det digitala, 2014 EROS AGONI, 2015 Ersatz CHRISTINA WAHLDÉN.

RELATERADE BÖKOR