Hunddagarna

Hunddagarna - Hugo Claus | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hugo Claus
DIMENSIONERA
4,51 MB
FILNAMN
Hunddagarna.pdf
ISBN
4617829699314

BESKRIVNING

"Hunddagarna" är den flamländske författaren Hugo Claus andra roman som utspelar sig i staden Gent där författaren med febrig energi gestaltar några unga människors sökande efter identitet och mening. För första gången ges denna bok ut på svenska i översättningen av Per Holmer. Den franska översättningen av boken tilldelades 1955 Prix Bonjour Promesse.

Dies cineris (av latinets cinis, för aska), askonsdagen. Dies competentium ("de sökandes dag"), skärtorsdagen, så kallad i den fornkristna kyrkan, därför att på den dagen de katekumener, som skulle undfå dopet under påsken, skulle framsäga trosbekännelsen. Nu har hunddagarna börjat.

Den franska översättningen av boken tilldelades 1955 Prix Bonjour Promesse. Hunddagarna är den flam­ländske författaren Hugo Claus andra roman, utgiven 1952, och utspelar sig i den flamländska provins­huvudstaden Gent där läsaren i en mosaik av febriga minnesbilder får följa den unge Philip de Vogel ... Klicka på länken för att se betydelser av "hunddagar" på synonymer.se - online och gratis att använda. "Hunddagarna" är den flamländske författaren Hugo Claus andra roman som utspelar sig i staden Gent där författaren med febrig energi gestaltar några unga människors sökande efter identitet och mening. För första gången ges denna bok ut på svenska i översättningen av Per Holmer. Rötmånaden är ett begrepp i Bondepraktikan för en månadslång period i slutet av juli och början av augusti under vilken många livsmedel håller sig sämre.

RELATERADE BÖKOR