Att följa ögonblicken - Texter i urval

Att följa ögonblicken - Texter i urval - Thomas Thorild | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Thomas Thorild
DIMENSIONERA
8,15 MB
FILNAMN
Att följa ögonblicken - Texter i urval.pdf
ISBN
2964908619292

BESKRIVNING

Thomas Thorild (17591808) är en av de mest omstridda gestalterna i den svenska litteraturhistorien. Hans bana skär som en glödande komet genom den gustavianska kulturens stjärnbild. Utan rang, förmögenhet eller mäktiga beskyddare försökte denne bondson från Bohuslän revolutionera den svenska litteraturen och det svenska samhället. Han hånades och sändes i landsflykt, men blev en förebild för kulturradikaler och litterära ensamvargar. I dikter, filosofiska uppsatser, kritiska pamfletter och dagboksfragment vill han sätta ögat i världens medelpunkt och se vad ingen annan har sett, helheten. Samtidigt uppenbarar han det gränslösa värdet hos det enklaste levda ögonblick. Hans språk, en gång ansett som svårt och ohövligt, strålar ännu av hälsa.Urval, introduktion, kommentarer och ordförklaringar av akademiledamoten Horace Engdahl.

Skickas inom 2-4 vardagar. Köp boken Att följa ögonblicken - Texter i urval av Thomas Thorild (ISBN 9789173532525) hos Adlibris.

Hans bana skär som en glödande komet genom den gustavianska kulturens stjärnbild. Efter att Vaughn lämnat produktionen av X-Men: The Last Stand i januari 2005 var han intresserad av att utveckla romanen till film. I oktober 2005 gick man till förhandling med Paramount Pictures om att regissera och producera Stardust med en budget på 70 miljoner amerikanska dollar.

RELATERADE BÖKOR