Dagböcker och brev i urval

Dagböcker och brev i urval - Etty Hillesum | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Etty Hillesum
DIMENSIONERA
5,68 MB
FILNAMN
Dagböcker och brev i urval.pdf
ISBN
5900196041690

BESKRIVNING

Ny efterlängtad utgåva av Etty Hillesums dagböcker och brev. Etty Hillesum föddes 1914 i en judisk familj i Middleburg, Nederländerna. Hon studerade språk och arbetade som lärare i ryska. Under den nazityska ockupationen började hon skriva dagbok och mellan den åttonde mars 1941 och den sista anteckningen från tolfte oktober 1942 skapade hon ett av de omistliga vittnesmålen från andra världskriget. Fram träder bilden av en ung intellektuell i en ytterst utsatt situation. Hon beskriver sitt andliga sökande, kärlekslivet, familjen och vännerna, liksom hur situationen för nederländska judar blir alltmer desperat. Ett urval av hennes brev från uppsamlingslägret Westerbork återges efter dagboken. Etty Hillesum dog i Auschwitz den 30 november 1943. Detta är en utökad nyutgåva av Det förstörda livet som publicerades i Brita Dahlmans översättning 1983. Ytterligare två långa brev har inkluderats i översättning av Olov Hyllienmark. Utgåvan är ett urval av Etty Hillesums dagböcker, men har här redigerats för att visa vilka passager av dagböckerna som saknas. Med förord av professor Jayne Svenungsson och efterord av redaktören Daniel Pedersen. 

Med förord av professor Jayne Svenungsson och efterord av redaktören Daniel Pedersen. Dagböcker och brev i urval. av Etty Hillesum (Bok) 2018, Svenska, För vuxna Ämne: Förintelsen, Nederländerna, Hillesum, Etty, Fler ämnen: Biografi; ...

Ny efterlängtad utgåva av Etty Hillesums dagböcker och brev. Etty Hillesum föddes 1914 i en judisk familj i Middleburg, Nederländerna.

RELATERADE BÖKOR