Islamisk konst & kultur

Islamisk konst & kultur - Nicola Barber | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Nicola Barber
DIMENSIONERA
11,23 MB
FILNAMN
Islamisk konst & kultur.pdf
ISBN
2197766214616

BESKRIVNING

Serien Världens konst & kultur går på upptäcktsfärd bland fascinerande och tankeväckande konstarter, hantverk, motiv och stilar i olika länders och områdens kulturer. Här beskrivs allt från målningar och skulpturer till textilier och metallarbeten.

De konstnärer och hantverkare som tillverkat föremålen hade ingen uppfattning om att de ägnade sig åt islamisk konst, allra minst alla de som var kristna eller judar och verkade i muslimska stater. Den kultur som undervärderar vetenskap, som ståendes i motsats till islamisk anda, är anledningen till att den muslimska civilisationen ligger så långt efter resten av världen i utveckling av vetenskap och teknologi. Gud säger: Islamisk konst från Afrika, abstrakta färgexplosioner - och en ny chans att se Marina Abramović.

IKCR startades år 1992 och sysslar med religiösa, kulturella och sociala frågor. IKCR medlemmar representerar över 30 olika nationaliteter, mestadels bosatta (eller arbetande) i Järva ömrådet. 7 jan.

RELATERADE BÖKOR