Programmeringsprojekt för barn : lär dig programmera i Scratch

Programmeringsprojekt för barn : lär dig programmera i Scratch - Carol Vorderman | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Carol Vorderman
DIMENSIONERA
11,46 MB
FILNAMN
Programmeringsprojekt för barn : lär dig programmera i Scratch.pdf
ISBN
8023273971800

BESKRIVNING

Bygg upp kunskaperna i Scratch genom att utföra konkreta programmeringsprojekt. Ett kul sätt att lära sig programmera!Konkreta programmeringsprojekt för barn. Inga förkunskaper krävs. Lär dig att programmera genom att utföra konkreta programmeringsprojekt. Den här boken är mycket pedagogiskt uppbyggd. Steg för steg guidar den barnen genom olika projekt från lätta till svårare och succesivt byggs barnens kunskaper i programmering upp. Boken utgår från programmeringsspråket Scratch som kan laddas ner gratis. Allt eftersom man avancerar i boken lär man sig att använda olika funktioner i Scratch. Boken inleds väldigt enkelt med hur man bygger en figur och sedan får man lära sig att utveckla den på olika sätt. Kapitel tre har konstprojekt som tema och här får man lära sig att konstruera ett virtuellt födelsedagskort som öppnar sig och spelar Happy Birthday när man klickar på en knapp. Kapitel fyra handlar om att bygga olika spel, kapitel fem om bakgrundseffekter som sprakande fyrverkerier och kapitel sex avhandlar ljudeffekter. Sista kapitlet visar hur man kan konstruera optiska illusioner.

Samtidigt kan skärmarna fungera som en avlastning för dig som förälder och den hjälpen kan ibland vara avgörande för att få ihop livspusslet på ett behagligt sätt. Lär dig koda, av Max Wainewright är en illustrerad bok för programmeringsnyfikna nybörjare 9-12 år. Läsaren guidas av figuren Ada, som lär ut hur datorer tänker, vad algoritmer är och introducerar till programmering med Scratch, går vidare till Logo och Python och avslutar med hur man kan bygga egna hemsidor med HTML och Java Script. Lär dig att programmera genom att utföra konkreta och roliga programmeringsprojekt.

... 📐 Lär dig mer om Digitala lektioner: ...

RELATERADE BÖKOR