Plupp och lodjuret

Plupp och lodjuret - Inga Borg | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Inga Borg
DIMENSIONERA
7,68 MB
FILNAMN
Plupp och lodjuret.pdf
ISBN
6322322021852

BESKRIVNING

Det är vinter hos Plupp, och liksom de flesta djuren har han på sig sin vita vinterpäls. Plötsligt en dag kommer Hare skuttande och behöver skydd mot det farliga djuret som varken syns eller hörs men som äter harar. Plupp följer de stora spåren och får reda på att de lämnats av en lokatt. Plupp får följa med Store Lo genom skogen och snön.

... Plupp är inget troll utan en osynling, enligt Borg, vilket innebär att Plupp är osynlig för människor.Plupp kan också tala med djur, och två av de närmaste vännerna är lämmeln Lämmel och hermelinen Hermelin. Plupp är varken en han eller en hon enligt författarinnan Inga Borg, [3] som ville göra en barnboksfigur som både flickor och pojkar kunde identifiera sig med. Plupp och lodjuret av Borg, Inga: Det är vinter hos Plupp, och liksom de flesta djuren har han på sig sin vita vinterpäls.

Hon är mest känd för att ha skapat sagofiguren Plupp, om vilken hon skrev och illustrerade 24 böcker. När Plupp hälsar på kan han se hur tranorna bor, och han kommer precis lagom till att ungarna kläcks. När det blir höst flyger Plupp med tranorna till Afrika över vintern.

RELATERADE BÖKOR