Guldskon och den stora svälten

Guldskon och den stora svälten - Mia Winge | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mia Winge
DIMENSIONERA
11,53 MB
FILNAMN
Guldskon och den stora svälten.pdf
ISBN
4304692502028

BESKRIVNING

Livet trasslar till sig rejält för Shettisligan och deras älskade ponnyer hamnar i en mardröm. En mardröm som plågat Shannon om nätterna och som nu slår klorna i Stall Humlebackens verklighet.När shettisarna inte hinner räddas på lagligt sätt ställs kompisgänget inför utmaningen att på egna vägar förhindra det värsta tänkbara scenariot: slakt.Under räddningsaktionen gör Shettisligan nya bekantskaper – beduinprinsessan och hennes guldskodda arabhingst, men dessvärre också en illvillig person med ont uppsåt.Det här är den tredje boken om kompisgänget Shettisligan och deras upptåg och äventyr tillsammans med de lurviga charmtrollen till shettisar på ridskolan Stall Humlebacken.Mer om Shettisligan:Mysteriet med hästbussenSabotörer och räddande änglar

Orsaken till svältepidemin var dåliga potatisskördar som i kombination med en hårdför brittisk imperialism och realpolitik fick katastrofala följder för Irlands befolkning. Sabotörer och räddade änglar. Guldskon och den stora svälten.

Såväl 1868 som 1869 var hungersår i stora delar av landet och detta var en bidragande orsak till att emigrationen till Nordamerika ökade i omfattning. Det är nu precis 150 år sedan Sverige senaste gången drabbades av en svältkatastrof. Våren år 1867 var extremt kall, och så sent som i maj var hela norra Östersjön fortfarande isbelagd. Den stora svälten Irland är ett fascinerande land på många sätt.

RELATERADE BÖKOR