Interkulturellt arbete i förskolan : med läroplanen som grund

Interkulturellt arbete i förskolan : med läroplanen som grund - Jonas Stier, Bim Riddersporre | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jonas Stier, Bim Riddersporre
DIMENSIONERA
7,45 MB
FILNAMN
Interkulturellt arbete i förskolan : med läroplanen som grund.pdf
ISBN
3833004476866

BESKRIVNING

Ett interkulturellt samspel mellan barn, pedagoger och föräldrar är en viktig del av förskolans vardag. Alltmer betonas vikten av ett interkulturellt arbete i förskolan. Men vad innebär ett interkulturellt förhållningssätt och hur påverkar det vardagen?Med avstamp i förskolans uppdrag och i resonemang om bland annat kommunikativa processer, jämställdhet, traditioner, religion och tidsuppfattning diskuterar författarna de centrala delarna i ett interkulturellt förhållningssätt. Utifrån händelser i förskolans vardag och med stöd i forskning ges ett flertal handfasta råd och verktyg för att ett interkulturellt arbete ska fungera fullt ut och berika verksamheten.Boken vänder sig till alla som arbetar i förskolan, inklusive rektorer och förskollärarstudenter. Jonas Stier är professor i interkulturella studier vid Högskolan Dalarna och Malmö universitet. Han har lång erfarenhet av utbildningar för chefer och medarbetare inom områdena interkulturalitet, mångfald och ledarskap. Bim Riddersporre är universitetslektor i psykologi med utbildningsvetenskaplig inriktning, leg. psykolog, leg. logoped, och arbetar vid institutionen för Skolutveckling och ledarskap (SOL) vid Malmö universitet.Sagt om boken:"Boken känns mycket aktuell och relevant i de utmaningar och möjligheter som många förskolor möter varje dag. I synnerhet i de olika exemplen och fallbeskrivningarna. Interkulturellt arbete i förskolan rymmer även diskussionsfrågor och sammanfattningar samt tips under rubriken Värt att prova. Den vänder sig till all personal i förskolan samt till rektorer och studenter."Ulf Malmqvist, BTJ-häftet nr 1, 2020.

Sista anmälningsdag den 14 april. Anmäl dig här: Program.

| Adlibris Med läroplanen som grund Av Jonas Stier och Bim Riddersporre Med avstamp i förskolans uppdrag och i resonemang om bland annat kommunikativa processer, jämställdhet, traditioner, religion och tidsuppfattning diskuterar författarna de centrala delarna i ett interkulturellt förhållningssätt. 2019, Danskband/flex. Köp boken Interkulturellt arbete i förskolan : med läroplanen som grund hos oss! Deltagare kommer att erbjudas att köpa boken Interkulturellt arbete i förskolan- Med Läroplanen som grund till specialpris.

RELATERADE BÖKOR