Bedömning i matematik pågår! : återkoppling för elevers engagemang och lärande

Bedömning i matematik pågår! : återkoppling för elevers engagemang och lärande - Lisa Björklund Boistrup | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lisa Björklund Boistrup
DIMENSIONERA
4,63 MB
FILNAMN
Bedömning i matematik pågår! : återkoppling för elevers engagemang och lärande.pdf
ISBN
8364956144558

BESKRIVNING

Alla elever ska bjudas in i matematikens värld genom skolans undervisning. Denna bok behandlar en central aspekt för att detta ska kunna ske, nämligen alla de bedömningar som direkt och indirekt ständigt sker i kommunikationen mellan lärare och elev i klassrummet – i såväl muntliga som skriftliga situationer, och inte minst genom minspel och blickar.Läs merAll form av bedömning handlar om återkoppling och påverkar eleverna, på gott och ont. Den här boken är ett ovärderligt stöd för de lärare som vill bli medvetna om hur deras återkoppling kan ge eleverna möjlighet att engagera sig och ta aktiv del i sitt eget lärande – med fokus på matematik.I boken diskuteras bedömningar i matematik utifrån olika undervisningssituationer. Det handlar om allt ifrån hur man som lärare agerar när man går runt och hjälper sina elever i klassrummet, till mer sammanfattande bedömningar i samband med utvecklingssamtal och betyg. Texten illustreras av utförliga situationsbeskrivningar hämtade från matematikundervisning i olika årskurser, vilket ger en konkret koppling till vad som faktiskt sker i klassrummet. Vissa textavsnitt är markerade som fördjupning och kan hoppas över av de läsare som främst är ute efter de praktiska verktygen och inte avser att fördjupa sig i teorin.Boken riktar sig till lärarstudenter och aktiva lärare, men är även intressant för skolledare och politiker med ansvar för att utarbeta styrdokument och fördela resurser. Boken kan följa lärarstudenterna genom deras utbildning och de avsnitt som har ett mer teoretiskt perspektiv kan även stödja och inspirera dem i deras uppsatsskrivande.Om författarnaLisa Björklund Boistrup är universitetslektor vid Stockholms universitet och arbetar dessutom vid Linköpings universitet med skolnära matematikdidaktisk forskning. Hon har flera års erfarenhet av att undervisa, såväl i grundskolans matematik som i utbildningen av matematiklärare. Lisa har i flera år även arbetat i PRIM-gruppen med konstruktion av nationella prov och diagnostiska material.

(creator_code:org_t) Som mest effektiv för lärandet är återkoppling när den är så konkret som möjligt och utgår från elevens arbete under pågående process. Grundprincipen är att återkoppling som gynnar lärandet sker medan lärandet pågår.

Håkansson och Sundberg menar att en av de generella principerna för kvalitativt god undervisning är innehållslig struktur inriktad mot lärande, tydliga förklaringar samt behovet av praktiska övningar. Buy Bedömning i matematik pågår! : återkoppling för elevers engagemang och lärande by Lisa Björklund Boistrup (ISBN: 9789147105427) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Bedömning för lärande i NO-klassrummet: science inside the black box.

RELATERADE BÖKOR