Scrollzombies : hur beroendet av sociala medier styr våra liv

Scrollzombies : hur beroendet av sociala medier styr våra liv - Sven Rollenhagen | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sven Rollenhagen
DIMENSIONERA
7,28 MB
FILNAMN
Scrollzombies : hur beroendet av sociala medier styr våra liv.pdf
ISBN
2011806132512

BESKRIVNING

 Nästan alla gör det. Presidenter och vanliga medborgare, de flesta du känner och troligtvis även du själv. Barn och vuxna på väg till jobb och skola. I väntan på en buss, på toaletten eller mitt i en måltid. Vi tittar ner i en skärm och scrollar likt zombies igenom flödet på sociala medier. Kattklipp, reklam, memes och selfies. Allt flimrar förbi i en rasande fart utan till synes mål eller eftertanke.     Scrollzombies hur beroendet av sociala medier styr våra liv tar sin utgångspunkt i den lavinartade användningen av sociala medier. Det rapporteras allt oftare om nya sjukdomsbesvär som paddnacke och sms-tumme, samtidigt som den psykiska ohälsan bland unga ökar. Många får abstinensliknande besvär om tillgången till sociala medier stryps. Besvär som kan liknas de man får vid andra typer av beroenden men är vi verkligen beroende? Och hur botar man det i så fall?  Sven Rollenhagen, socionom och expert på digitala missbruk varvar forskning och personliga erfarenheter om vad sociala medier gör med oss som sociala varelser och ger konkreta verktyg på hur vi kan hitta balans i våra uppkopplade liv.Boken innehåller förutom många tips på att skapa digital balans också ett enkelt fem-veckors-program för den som vill lära sig mer om sitt användande av sociala medier och förebygga eller bryta ett missbruk.   

Barn och vuxna på väg till jobb och skola. I väntan på en buss, på toaletten eller mitt i en måltid.

Klicka länken för mer information. Scrollzombies : hur beroendet av sociala medier styr våra liv av Sven Rollenhagen Nästan alla gör det. Presidenter och vanliga medborgare, de flesta du känner och troligtvis även du själv. Påfyllnad av pågående läsning blev den här veckan:Scrollzombies : hur beroendet av sociala medier styr våra livav Sven RollenhagenDen som följer min blogg har kanske snappat upp att jag inte äger någon mobiltelefon (och mycket av det som andra sköter via nätet sköter jag på det "gamla sättet", är dessutom en sån typ som känner en smula oro inför att… Scrollzombies : hur beroendet av sociala medier styr våra liv A Feeling of Me : Mindfulness for Children The Tractor Who Wants to Fall Alseep : A New Way of getting Children to Sleep Scrollzombies : hur beroendet av sociala medier styr våra liv av Sven Rollenhagen Nästan alla gör det.

RELATERADE BÖKOR