Att göra kön : om vårt våldsamma behov av att vara kvinnor och män

Att göra kön : om vårt våldsamma behov av att vara kvinnor och män - Heléne Thomsson, Ylva Elvin-Nowak | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Heléne Thomsson, Ylva Elvin-Nowak
DIMENSIONERA
5,67 MB
FILNAMN
Att göra kön : om vårt våldsamma behov av att vara kvinnor och män.pdf
ISBN
3967988531232

BESKRIVNING

Att göra kön (2003) är en bok med en ovanlig titel. Kan man GÖRA kön? Kön är väl något man bara är, eller har? Nej, det är just vad det inte är. Kön är något vi alla gör, mycket aktivt, fast inte alltid fullt medvetet. Redan som liten förstår flickan att hon tillhör den grupp som syns mest i underklädesreklamen och som tar hand om barnen. Den lille pojken förstår att han är en av dem som syns på TV när det händer något i världen och som är läkare, poliser och präster, och inte kvinnliga sådana. Men könsskapandet fortsätter hela livet. För kön finns överallt, inom oss, runt oss och mellan oss. Att göra kön är en lika underhållande som tankeväckande bok och den manar till eftertanke och förändring – alla styrs vi av vårt grundläggande psykologiska behov att vara kvinnor och män, men det går att göra kön på annat sätt. Eftersom det är vi som hela tiden gör kön så är det just vi som kan göra kön annorlunda.Det här är en print-on-demand-utgåva. Läs mer på www.albertbonniersforlag.se/pod

269 s Tillväxtverket (2015) 25 år med kvinnors företagande - Från osynligt till drivkraft för tillväxt. 160 s.

Av Heléne Thomsson och Ylva Elvin-Nowak. Nypris: 240 kr: Pris uppdaterat: 2018-08-19: ISBN13: 9789100578527: Utgiven: 2003: Du kan välja mellan att.

RELATERADE BÖKOR