Vem är rädd för Lacan?

Vem är rädd för Lacan? - Sven-Olov Wallenstein | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sven-Olov Wallenstein
DIMENSIONERA
10,62 MB
FILNAMN
Vem är rädd för Lacan?.pdf
ISBN
1055534331654

BESKRIVNING

Den franska psykoanalytikern Jacques Lacans namn är förknippat med många röda skynken: spekulation, obegriplighet och patriarkal hållning. Detta kan ge upphov till en viss rädsla inför att ge sig i kast med hans teorier, inte minst med tanke på att Lacan vanligen presenteras som en abstrakt tänkare inriktad på strukturer, modeller och språklig analys. Men faktum är att Lacans seminarier ofta domineras av reflektioner kring kropp, kroppslig beröring och sinnen samt hur dessa fenomen påverkar vår subjektivitet och våra relationer till andra. Som texterna i denna antologi visar kan Lacans nyckelbegrepp hjälpa oss att finna ett språk för begärsformer och drifter som gängse analyser av samhälle och kultur annars har svårt att fånga.Vem är rädd för Lacan? är den första bok som på svenska samlar originaltexter om Lacans teoretiska, analytiska och filosofiska arbete. Bidragen utgår från några av Lacans viktigaste begrepp och visar hur de konkret kan användas för att tänka vidare kring de ofta omedvetna processer som bestämmer både vår historia och vår samtid.

hur reglerna för ett sådant äktenskap är i hemlandet. Äktenskapet kanske inte gäller i hemlandet.

978-91-88203-26-7 (print) OAI: oai:DiVA.org:sh-33990 DiVA, id: diva2:1169467. Available from: 2017-12-27 Created: 2017-12-27 Last updated: 2017-12-27 Bibliographically approved.

RELATERADE BÖKOR