Input Nyanlända elever

Input Nyanlända elever - Sara Persson | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sara Persson
DIMENSIONERA
3,4 MB
FILNAMN
Input Nyanlända elever.pdf
ISBN
7086636502860

BESKRIVNING

Skolan betyder oerhört mycket för nyanlända barn. Den innebär lärande och kunskaper, men också trygghet, stabilitet, lek och kompisrelationer. I den här boken får du läsa om hur du kan göra nyanlända elevers första tid i skolan så lärorik som möjligt genom modersmål, stöttning, glädje och höga förväntningar. Boken belyser olika strategier, arbetssätt och inte minst förhållningssätt som är värdefulla för att nyanlända elever snabbt ska utveckla både ett funktionellt vardagsspråk och ett skolspråk.Om författarenSara Persson undervisar framgångsrikt i svenska som andraspråk på Skogshagaskolan i Västervik. Genom sina föreläsningar och skrivande i bloggen Hjärtat [email protected] har hon fått förståelse för att lärare som tar emot nyanlända efterfrågar information om mottagande, undervisningsråd och konkreta lektionstips.

Allt fler kommuner måste bygga upp beredskap och kunskap för att ta emot nyanlända elever och erbjuda bra utbildning. Kommunernas erfarenheter av mottagande av nyanlända varierar mycket.

Idag är åtgärdsplanen klar och den löper som en röd tråd från skolledning ner till lärare och vikarier samt övrig personal. — Samarbetet med teamet från Skolverket har varit väldigt bra, vi har träffats, resonerat och fått viktig input. Antalet nyanlända elever ökar i Sverige och mycket tyder på att ökningen fortsätter.

RELATERADE BÖKOR