Musikliv : vad människor gör med musik - och musik med människor

Musikliv : vad människor gör med musik - och musik med människor - Lars Lilliestam | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lars Lilliestam
DIMENSIONERA
8,71 MB
FILNAMN
Musikliv : vad människor gör med musik - och musik med människor.pdf
ISBN
9412107354359

BESKRIVNING

Musiken är ett av de största och viktigaste intressena i människors liv. Med stöd av forskningsrapporter, tidningstexter och skönlitterära skildringar ger Lars Lilliestam i Musikliv en bred kulturanalytisk exposé över musikens roll i våra liv. Här finns svar på frågor som: Vad är musik och varför har vi musik? Vad gör människor med musik och vad gör musiken med oss? När, var, hur och varför spelar vi och lyssnar på musik? Hur tänker, talar och skriver vi om musik? Varför har människor olika musiksmak? Vilka människor tycker om vilken sorts musik? Finns det bra och dålig musik? Hur påverkar ny teknik vårt förhållande till musiken? Vad kostar musiken? Här diskuteras begreppen musikande och att musika (från engelskans musicking och to music). Dessa begrepp inbegriper all verksamhet som har med musik att göra, alltså förutom det att musicera och att lyssna på musik, tala, skriva och läsa om musik, samla på musik, dansa osv. Exempel ges från alla typer av musik. Här finns också siffror och statistik om det svenska musiklivet. Boken är lämpad för studier i musikvetenskap, på musikhögskola, på musiklinjer, i kultur- och mediestudier, i lärarutbildning, i studiecirkel och i läsfåtöljen. Lars Lilliestam är professor i musikvetenskap vid Göteborgs universitet. Han har tidigare publicerat bland annat böckerna Gehörsmusik, Sälj det i toner (med Erling Bjurström), En dödsmetall-hardcore-hårdrockgrej, det är jättesvårt att förklara göteborgska gymnasister tänker och talar om musik, och Rock på svenska (tidigare kallad Svensk rock). Med imponerande frenesi kastar han sig över ett gigantiskt område och lyckas mycket väl Detta är intressant läsning för alla oss som jobbar med musik dagligen Detta är en bok värd att läsa. Gör det! (Hans Lundgren, Körledaren)

Ny, reviderad och uppdaterad upplaga. Vad är musik? När, var, hur och varför lyssnar Musikliv: vad människor gör med musik - och musik med människor (Häftad, 2009) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 5 butiker SPARA på ditt inköp nu! Pris: 222,-.

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Musikliv : vad människor gör med musik - och musik med människor / Lars Lilliestam. Lilliestam, Lars, 1951- (författare) Göteborgs universitet.

RELATERADE BÖKOR