Möte med andraspråkselever

Möte med andraspråkselever - Elisabeth Elmeroth | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Elisabeth Elmeroth
DIMENSIONERA
10,18 MB
FILNAMN
Möte med andraspråkselever.pdf
ISBN
3936520799586

BESKRIVNING

Den språkliga mångfald som alltmer präglar Sverige innebär att så gott som alla lärare kommer att möta och undervisa elever med en annan språklig och kulturell bakgrund än den svenska. Varje lärare måste därför fundera över hur språket i skolan påverkar andraspråks­elevers tillvaro och möjligheter till en likvärdig skolgång. Hur går det till att utveckla flera språk? Hur kan lärandet stöttas?Författaren presenterar teorier om andraspråksförvärvande och resonerar om vad forskningen om andraspråkslärande kan bidra med för utvecklingen av en språkstimulerande undervisningspraktik.Boken anlägger ett interkulturellt perspektiv som kännetecknas av respekt och individuellt bemötande av varje elev där elevens erfarenheter, kunskaper, intressen och behov tas tillvara. Möte med andraspråkselever riktar sig till lärarstudenter och lärare i alla skolformer, från förskola till vuxenutbildning.

Vidare har vi undersökt om anpassningarna sker i samarbete med någon annan resurs på skolan samt om lärare använder sig av digitala hjälpmedel i sin undervisning med andraspråkselever. *00196513 *100 $aElmeroth, Elisabeth *245 $aMöte med andraspråkselever *260 $c2017 ^ 2017, Häftad. Köp boken Möte med andraspråkselever hos oss! Möte med andraspråkselever riktar sig till lärarstudenter och lärare i alla skolformer, från förskola till vuxenutbildning.

Högskolan i Kalmar och Kalmar kommun. Elisabeth Elmeroth. Möte med andraspråkselever.

RELATERADE BÖKOR