Samtal för förändring

Samtal för förändring - Gunnel Lindh, Hans-Olof Lisper | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Gunnel Lindh, Hans-Olof Lisper
DIMENSIONERA
4,92 MB
FILNAMN
Samtal för förändring.pdf
ISBN
6002092326110

BESKRIVNING

I Samtal för förändring sätter författarna in samtalsmetod i ett större sammanhang och beskriver relationen mellan människosyn, psykologisk teori och samtalsmetod. Påverkar t ex samtalsträning vår personlighet? Hur kan individen via samtal förändra sig själv och andra? I boken behandlas det allra viktigaste och mest grundläggande vad gäller samtal.Samtal för förändring är avsedd för studerande på utbildningar där samtal är en viktig del i den framtida yrkesrollen men är även intressant för den som på egen hand vill förbättra sitt sätt att samtala.

Genom att utgå från personen och visa intresse för patientens tankar och situation, ökar chanserna till förändring. Viktigt är att använda en dialog och ett förhållningssätt där personen får beskriva sina problem med egna ord. Motiverande samtal (MI, Motivational interviewing) är en specifik samtalsmetod och ett förhållningssätt med syfte att uppnå ökad motivation till beteendeförändring.Ursprungligen utformades den av psykologerna William R.

Modellen och metoden utgår ifrån att den som berättar har de resurser och motivation som behövs för att göra en förändring. Den bygger också på samarbete och en frihet att själv bestämma, autonomi. Samtalsmetoden motiverande samtal utgår från psykologen Carl Rogers teori om samtalsledarens roll i det personcentrerade samtalet.

RELATERADE BÖKOR