Hatrelaterade trauman : bemötande, stöd och behandling

Hatrelaterade trauman : bemötande, stöd och behandling - Anneli Svensson | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anneli Svensson
DIMENSIONERA
12,83 MB
FILNAMN
Hatrelaterade trauman : bemötande, stöd och behandling.pdf
ISBN
6752516301058

BESKRIVNING

Hatrelaterade trauman är den första boken i Sverige och Skandinavien med inriktning mot bemötandet, stödet och den psykologiska behandlingen av personer utsatta för hat i alla dess former, från vardagshändelser till grova brott. I boken fokuseras främst de hatutsatta minoritetsgrupperna, men den synliggör även förövarna. Boken tar sitt ursprung i arbetet med dessa personer inom skolvärlden, kriminalvården, socialtjänsten, RFSL och i egen praktik. Mot en teoretisk bakgrund och kliniska erfarenheter, nationellt och internationellt, presenteras fakta, förklaringsmodeller, metoder och förhållningssätt, med fallbeskrivningar från det praktiska livet.Hatrelaterade trauman vänder sig till: universitets- och högskolestuderande på olika utbildningar, såsom inom hälso- och sjukvården, socialt arbete och polisutbildning engagerade i frivilligorganisationer oavsett nivå dem som möter utsatta för hat men också till dem som möter hatförövare och vittnen andra intresserade samt alla som är personligt berörda.Hatrelaterade trauman är även lämplig läsning för alla som undrar över hatets ursprung och konsekvensen samt hur de drabbade bör hjälpas.

Rädslan för att tvingas återuppleva minnet och känslorna från en skrämmande händelse kan leda till anspänning, stress och ett undvikande av saker som påminner om det som hänt. I det här avsnittet pratar vi om barn som varit med om olika sorters trauman och vilken behandling de ska få. Vi människor, vuxna som barn, reagerar olika på olika händelser.

TMO-en utbildning som ger trygghet. Behandlingen innebär att du får stöd i att närma dig de traumatiska minnena, långsamt. Du kan få utsätta dig för situationer som påminner om händelsen, men i ett tryggt sammanhang.

RELATERADE BÖKOR