Litteratursamtalets pedagogik : Relationer, lärande och utveckling

Litteratursamtalets pedagogik : Relationer, lärande och utveckling - Sara Viklund, Ulrika Bergmark | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sara Viklund, Ulrika Bergmark
DIMENSIONERA
12,57 MB
FILNAMN
Litteratursamtalets pedagogik : Relationer, lärande och utveckling.pdf
ISBN
1939609535795

BESKRIVNING

”Det här är typ det bästa vi har gjort. Jag vet inte om jag nånsin har pratat så mycket om böcker.” (Elevcitat)Den här boken handlar om litteratursamtalets pedagogik. Med utgångspunkt i ett aktionsforskningsprojekt presenteras olika aspekter av ett lyckat litteratursamtal: läsande elever, följsamma lärare, gemensamt lärande och det betydelsefulla samarbetet. Litteratursamtalets pedagogik innebär mycket mer än en metod för litteratursamtal. Här möjliggörs elevers lärande och utveckling på ett intellektuellt, socialt och personligt plan. Pedagogiken bygger på att människor lär i samverkan med varandra. I boken presenteras lärares och elevers upplevelser av läsning och litteratursamtal i form av berättelser. Här gestaltas också hur samverkan mellan lärare och forskare kan genomföras och hur detta främjar lärares professionella utveckling och lärande. Konkreta råd varvas med teoretiska resonemang som fördjupar förståelsen för litteratursamtalens roll och plats i svenskundervisningen. Litteratursamtalets pedagogik vänder sig till blivande och verksamma lärare i grund- och gymnasieskola samt vuxenutbildning. Även rektorer, lärarutbildare, forskare och andra som intresserar sig för skolutvecklingsfrågor och praktiknära forskning kan finna boken intressant. Ulrika Bergmark är biträdande professor och docent i pedagogik vid Luleå tekniska universitet och har tidigare arbetat som gymnasielärare i svenska. Sara Viklund är gymnasielärare och förstelärare i svenska vid Strömbackaskolan i Piteå.

ISSN-nummer 2001-4554. barnets utveckling och behovet av en vuxen för känslomässig vägledning och stöd är ett spännande område som berör många fält till exempel inom utvecklingspsykologin och neurobiologin, men även pedagogiken. Relationer är viktiga för alla människor för vårt emotionella välmående och barnen är inget undantag. Pedagogiskt ledarskap, lärande och kunskap.

Ett annat område är pedagogiska frågor i relation till olika miljöer för lärande såsom familj, skola, arbete, förenings- och fritidsverksamheter samt om organisation och ledning av utbildning. Och det är just det som lärande för hållbar utveckling måste handla om! Att bygga en ny relation till naturen med hjälp av vår fantastiska kreativitet. Lärande för hållbar utveckling.

RELATERADE BÖKOR