Barn är smarta : jag kan-metoden för kreativ problemlösning

Barn är smarta : jag kan-metoden för kreativ problemlösning - Ben Furman | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ben Furman
DIMENSIONERA
10,91 MB
FILNAMN
Barn är smarta : jag kan-metoden för kreativ problemlösning.pdf
ISBN
3790637269357

BESKRIVNING

Barn är smarta är en lättsam och pedagogisk bok om ett ämne som många gånger kan upplevas som svårhanterligt: att hjälpa barn att lösa problem på ett konstruktivt sätt. Ett sätt som tar tillvara barnets egna inneboende resurser och som samtidigt ger träning i samarbete. Det kan gälla i vardagliga situationer – exempelvis vid ovanor som att bita på naglarna, svårigheter att hinna till toaletten i tid eller när barnen har mardrömmar – men även vid "tunga" problem, som depression, beteendestörningar och koncentrationssvårigheter. Grundtanken är att barn själva har förmågan att lösa sina svårigheter, men att de ibland behöver hjälp med att frigöra den egna inneboende kraften. Tillvägagångssättet kallas "Jag kan-metoden". Som i sina tidigare böcker tar Ben Furman utgångspunkten i ett lösningsfokuserat synsätt, dvs han går direkt på hur det aktuella problemet kan hanteras, i stället för att börja med att analysera hur problemet har uppkommit. Metoden är uppbyggd i femton steg. Författaren går igenom olika problemsituationer, med många fallvinjetter ur vardagen, och hur man kan hantera dem. Förslagen till lösningar presenteras på ett överskådligt och humoristiskt sätt . Barn är smarta vänder sig till föräldrar, personal som möter barn t ex i skola och förskola, – samt till barnen själva. Övningar och exempel är skrivna på ett sådant sätt att de kan användas båda av barn och vuxna. Bokens lekfulla stil att presentera arbetssättet och det faktum att den inte alls förutsätter specialkunskaper gör den till en stimulerande läsning för alla. Översättning Cecilia Lyckow-Bäckman Ben Furman är leg psykiater, leg psykoterapeut och mycket flitig som föreläsare och författare. På svenska finns sedan tidigare Det är aldrig för sent att få en lycklig barndom (1998), Någonstans finns glädjen (tillsammans med Jussi Valtonen) (2001), Fjärilar i magen (2002) samt Dubbelstjärnan (tillsammans med Tapani Ahola) (2003).

Jag kan metoden är ett sätt att arbeta med kreativ ... Utförlig information. Utförlig titel: Barn är smarta, [Elektronisk resurs], jag kan-metoden för kreativ problemlösning, Ben Furman ; [teckningar: Kai Kujasalo] Originaltitel: Kid's skills, Muksuoppi Medarbetare: Sökruta för att söka efter böcker, e-media och allt annat som biblioteket erbjuder Avancerad sök Sök Barn är smarta Undertitel: jag kan-metoden för kreativ problemlösning I boken "Barn är smarta - Jag kan-metoden för kreativ problemlösning" vänder han sig till föräldrar, men metoden kan mycket väl användas av pedagoger.

Det är också en aktivitet som skapar lugn och det är nästan som en avslappningsstund för barnet. I det stora hela får barnen möjlighet att uppleva för att skapa förståelse för sin egen ... Kreativ problemlösning i vardagen .

RELATERADE BÖKOR