Man ser inte gruppen för alla barn - Individer, grupper och kommunikativa möten i förskolan

Man ser inte gruppen för alla barn - Individer, grupper och kommunikativa möten i förskolan Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
8,8 MB
FILNAMN
Man ser inte gruppen för alla barn - Individer, grupper och kommunikativa möten i förskolan.pdf
ISBN
9164790008148

BESKRIVNING

Förskolan är och har av tradition varit en social arena där just att lära sig vara tillsammans och bli deltagare i grupp varit det centrala. I dag blir dock både förskolan och samhället alltmer individualiserat. I Man ser inte gruppen för alla barn diskuterar vi förskolan i ljuset av spänningsfältet mellan individ och grupp. Bland annat diskuteras hur barngruppen kan bli en positiv resurs för barns lärande inom olika lärandeområden såsom språk, matematik och musik, och vad man som förskollärare kan göra för att alla barn ska bli delaktiga i förskolans verksamhet.Man ser inte gruppen för alla barn kan bidra till att diskutera och reflektera över hur man ser på sitt nuvarande eller kommande uppdrag i förskolan och hur barn som individer och grupper kan träda fram och stöttas i olika sammanhang och i relation till olika innehåll.Boken vänder sig till såväl studenter på olika utbildningsnivåer som till verksamma inom förskolans praktik.

Everyday low prices and free delivery on eligible orders. En intressant genusanalys (Tiina Rosenbergs om jag förstått det rätt) av strukturen i dagens samhälle är den att en grupp, den dominanta gruppen av vita heterosexuella män, inte ser sig själv som grupp. Alla andra grupper som kvinnor, invandrare, homosexuella ser sig som grupper och andra ser dem som grupper.

Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris Pris: 295 kr.

RELATERADE BÖKOR