Knut Brodin : musik som livsämne

Knut Brodin : musik som livsämne - Laila Barkefors | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Laila Barkefors
DIMENSIONERA
4,22 MB
FILNAMN
Knut Brodin : musik som livsämne.pdf
ISBN
7405949297161

BESKRIVNING

Namnet Knut Brodin är nog obekant för många. Men hans melodier har de flesta svenska barn sjungit någon gång: Herr Gurka, Krakel Spektakel, Det var så roligtBrodin (18981986) var konsertpianist med sin tids mest utskällda modernister på repertoaren. Han kom sedan att främst ägna sig åt barns uttryck i musik och bild och åt undervisning.Tillsammans med de konkreta uttrycken för hans verksamhet, får vi här ta del av hans syn på musikerskapet, på existentiella frågeställningar som var aktuella i de kretsar där han rörde sig, och på arbetet med barn, musik och undervisning. "Musik som livsämne" är ett Brodinskt uttryck som han använde när han diskuterade sin syn på barn, identitet och musikundervisning.Laila Barkefors är musikvetare, verksam i Göteborg. Hon disputerade 1995 på en avhandling om tonsättaren Allan Pettersson.

Hedemora 2006. Berefelt, Gunnar Barn och Musik.

Även om få idag har hört talas om Knut Brodin, så har vi alla hört hans tonsättningar. Eller vad sägs om Krakel Spektakel och Här dansar Herr Gurka.

RELATERADE BÖKOR