Utmärkt undervisning : framgångsfaktorer i svensk och internationell belysning

Utmärkt undervisning : framgångsfaktorer i svensk och internationell belysning - Jan Håkansson, Daniel Sundberg | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jan Håkansson, Daniel Sundberg
DIMENSIONERA
6,6 MB
FILNAMN
Utmärkt undervisning : framgångsfaktorer i svensk och internationell belysning.pdf
ISBN
2749449301445

BESKRIVNING

Vad kännetecknar utmärkt undervisning? Vilken evidens finns för de olika pedagogiska strategier och metoder som används inom skolan?I det här referensverket sammanfattas de tre senaste decenniernas viktigaste svenska och internationella forskning om undervisning. Boken bygger på författarnas fördjupade genomgång av ett mycket stort antal svenska och internationella forskningsöversikter från forskningsfronten om undervisning och lärande i klassrum och förskolor. Det är den mest omfattande studien hittills i Sverige inom detta område.Nytt i denna reviderade utgåva är att innehållet uppdaterats utifrån aktuell forskning, lagstiftning och styrdokument. Detta innebär att även förskolan integreras som en självklar del av de olika skolformer boken tar upp förskola, grund- och gymnasieskola samt vuxenutbildning.Utmärkt undervisning ger en kunskapsgrund kring framgångsfaktorer som forskare enats om, faktorer som kan fördjupa och förfina konsten att undervisa och förbättra elevernas skolresultat och barnens lärande i förskolan. Boken vänder sig till studerande på samtliga lärarprogram, verksamma lärare, rektorer, utbildningspolitiker och alla som är intresserade av den svenska skolan i ett nationellt och internationellt sammanhang. Daniel Sundberg är professor i pedagogik, med inriktning mot skolreformer och skolans inre arbete vid Linnéuniversitetet. Jan Håkansson är professor i pedagogiskt arbete, med inriktning mot skolledning och skolutveckling, Högskolan Dalarna. I serien har författarna även skrivit Utmärkt skolutveckling (2016) och Utmärkt ledarskap i skolan (2018).

Transparens i planering, genomförande och utvärdering av undervisning. Från svenskt håll har Jan Håkansson och Daniel Sundberg skrivit en översikt av såväl kvantitativ som kvalitativ didaktisk forskning och kommit fram till samma sak. ...

Sammanfattningsvis drog forskarna följande slutsatser: Utmärkt undervisning : Framgångsfaktorer i svensk och internationell belysning. Stockholm, Natur och kultur.

RELATERADE BÖKOR