Att undervisa för utveckling - En pedagogisk resurs för global medvetenhet

Att undervisa för utveckling - En pedagogisk resurs för global medvetenhet - Susan Fountain | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Susan Fountain
DIMENSIONERA
7,40 MB
FILNAMN
Att undervisa för utveckling - En pedagogisk resurs för global medvetenhet.pdf
ISBN
4660804200178

BESKRIVNING

Barn och ungdomar möts dagligen av information om globala frågor som våld, fattigdom, svält, fördomar och miljöförstöring. Denna bok visar hur läraren kan väcka elevernas engagemang för globala angelägenheter och främja deras respekt för mänskliga rättigheter, för naturen och för andra kulturer. Boken är tänkt som en handbok för lärare i alla ämnen och på alla stadier – från lågstadiet till gymnasiet – och ger mängder av förslag på spännande och handfasta aktiviteter som kan integreras i den vanliga undervisningen. Under fem huvudteman – ömsesidigt beroende; bilder och upplevelser; social rättvisa; konflikter och konflikthantering samt förändring och framtid – tar författaren upp olika globala frågor som är centrala för denna typ av undervisning. Samtidigt som boken ger konkret handledning lämnar den utrymme åt läraren att själv välja aktiviteter som passar elevernas ålder och intressen. Boken är fylld med fotografier, teckningar och arbetsmaterial som väcker inspiration och motivation.Boken är avsedd för grundutbildning och fortbildning av lärare på alla stadier.

Här hittar du läromedel, tryckta såväl som digitala, för sjätte till nionde klass. Hitta allt Susan Fountain Barn och ungdomar möts dagligen av information om globala frågor som våld, fattigdom, svält, fördomar och miljöförstöring.

som samhällets utveckling är skolbibliotekens uppdrag att stärka den digitala kompetensen extra vik-tigt. Skolbiblioteken behöver involveras mer i värdegrundsarbetet. Sverige verkar även för att EU ska vara en pådrivande global aktör i arbetet med hållbar utveckling.

RELATERADE BÖKOR