Generation Ego : att fostras i en narcissistisk kultur

Generation Ego : att fostras i en narcissistisk kultur - Ana Udovic | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ana Udovic
DIMENSIONERA
3,49 MB
FILNAMN
Generation Ego : att fostras i en narcissistisk kultur.pdf
ISBN
4060801220779

BESKRIVNING

Skolan idag: Lärare som inte kan genomföra en lektion eftersom eleverna inte inser poängen med lektionens innehåll. Elever som tar det som självklart att betygen ska överklagas. En läroplan som kräver att barnen, från förskoleålder, fostras i entreprenöriellt lärande.Dagens unga kallas för den mest självupptagna generationen någonsin. Varför har det blivit så och vad får det för konsekvenser? När Ana Udovic skrev en artikel om ämnet i Dagens Nyheter förstod hon att det var fler än hon som intresserade sig för frågorna. Gensvaret var enormt. Artikeln blev en av DN:s mest delade på internet 2012. Ett samhälle kan knappast fungera om dess invånare gör allt för egen vinnings skull och inget för andra. Men det är just vad vi lär våra ungdomar idag: att vara självupptagen lönar sig. I Generation Ego söker Ana Udovic efter konsekvenserna av ett sådant synsätt. Hon intervjuar forskare, psykologer, lärare, sociologer och andra som arbetar med barn och unga och förstås de unga själva. Hon spårar Generation Ego hela vägen från curlingföräldrarna till ungdomsarbetslösheten, genom en nedmonterad skola, ekonomiska krisår och självkänsla-nu-quick-fixar. Resultatet blir en högaktuell bok om ett pågående experiment på en hel generation."En angelägen bok som tar ett brett grepp på utbildning och barnuppfostran." Henrik Berggren, Dagens Nyheter

Köp boken Generation Ego : att fostras i en narcissistisk kultur av Ana Udovic (ISBN 9789170378249) hos Adlibris. Fraktfritt över 169 kr Alltid bra priser och snabb leverans.

Författaren Ana Udovic är frilansjournalist. Boken har fått mycket uppmärksamhet i medierna.

RELATERADE BÖKOR