Etablerade och outsiders

Etablerade och outsiders - Norbert Elias, John L Scotson | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Norbert Elias, John L Scotson
DIMENSIONERA
5,19 MB
FILNAMN
Etablerade och outsiders.pdf
ISBN
5419136758780

BESKRIVNING

Vad sker i ett vanligt bostadsområde i en engelsk industristad när en grupp nyinflyttade arbetare från London försöker anpassa sig till stadsdelen? Följden blir en konflikt och maktkamp mellan "etablerade", de gamla familjerna, och de nyinflyttade, "outsiders", om hur man ska bete sig för att bli accepterad. Den etablerade gruppen utövar sin makt genom förtal och skvaller. Genom att brännmärka en stökig minoritet i outsidergruppen blir hela gruppen moraliskt stigmatiserad som mindre värd.Norbert Elias (1897--1990) var en av 1900-talets mest betydande sociologer. Han visar på ett fascinerande sätt hur moralisk stigmatisering är en allmänt förekommande maktteknik varhelst det finns en konflikt mellan en etablerad och dominerande grupp och en underordnad, dominerad grupp; mellan bofasta och invandrare, vita och svarta i USA, högkastiga och kastlösa indier, män och kvinnor, välbeställda och fattiga.I en efterskrift till denna andra, utvidgade upplaga återfinns Elias sista bidrag till Etablerade och outsiders. Det är en skarpsinnig analys av maktförhållandet mellan vita och svarta i USA, utifrån Harper Lees roman Dödssynden från 1960.Gunnar Olofsson presenterar i ett förord Norbert Elias och klarlägger hur teorin om etablerade och outsiders kan användas för att förstå dagens värld och konflikter.

Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen. Beräknad leveranstid: 3-5 arbetsdagar Säljs av Adlibris 4,1 / 5 med 22598 betyg.

Vad sker i ett vanligt bostadsområde i en engelsk industris... grupper är Elias och Scotsons (2011) studie Etablerade och outsiders. I denna studie framgår hur vissa grupper tenderar att ha ett maktövertag över en annan grupp, främst baserat på att den ena gruppen är mer etablerad i samhället än den andra gruppen.

RELATERADE BÖKOR