Blekingegadeligan 2. Den hårda kärnan

Blekingegadeligan 2. Den hårda kärnan - Peter Øvig Knudsen | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Peter Øvig Knudsen
DIMENSIONERA
8,66 MB
FILNAMN
Blekingegadeligan 2. Den hårda kärnan.pdf
ISBN
2932361966902

BESKRIVNING

Blekingegadeligan 1. Den danska cellen skildrade hur den lilla kommunistiska gruppen, KAK, utvecklar sig till en hemlig underjordisk cell, vars huvudinriktning blir att råna banker och varuhus för att på så sätt stödja den väpnande kampen i Palestina.Blekingegadeligan 2. Den hårda kärnan skildrar ligans framfart på åttiotalet, då den kriminella rånverksamheten utvidgas och intensifieras.Kulmen nås med mångmiljonrånet mot postkontoret på Købmagergade i centrala Köpenhamn 1988. Med hjälp av det material som polisen beslagtog i ligans täcklägenhet på Blekingegade kan Peter Øvig Knudsen återskapa denna denna spektakulära kupp minut för minut - ända fram till dödsskjutningen av den unge polistjänstemannen Jesper Egtved Hansen.Lika dramatisk och skakande är skildringen av det som skulle ha blivit ligans största kupp, men som ställdes in i sista minuten - kidnappningen av den svenska miljardärssonen Jörn Rausing i Lund.Pressröster:"En journalistisk bedrift i den högre skolan ... djävulusiskt spännande" Ingalill Mosander, SVT Gokväll"Ett skrämmande stycke samtidshistoria, men vansinigt spännande berättad. Dokumentär journalistik av yppersta klass." Kim Salomon, SvD"... kombinationen av disciplinerad vrede och fascination ger boken dess oemotståndliga driv."Malin Krutmeijer i Aftonbladet "Min favorit just nu! Äntligen kommer andra delen av denna spännande nutidshistoria ... en journalistisk bedrift i den högre skolan." Ingalill Mosander i Aftonbladet Böcker "Det är en osannolik och vansinnigt spännande historia som Peter Øvig Knudsen berättar på ett briljant sätt." Per Kågström i Hallandsposten "Det som på ytan är grandiosa avslöjanden via Peter Øvig Knudsens stycke helgjutna journalistik blir på djupet, paradoxalt nog, en fortsatt historia om vad din medmänniska är kapabel till." Johan Malmberg i Helsingborgs Dagblad"En dokumentär skildring förfinad till nära nog fulländning och därtill mycket underhållande. /.../ En fantastisk historia som är fantastiskt berättad." Information"Peter Øvig Knudsen har skrivit ett stycke samtidshistoria av enastående kvalitet - Han utnyttjar sitt enorma material till att skriva en djävulsk dokumentär berättelse, i vilken han leder oss genom genom de spektakulära händelserna med drabbande autenticitet."Politiken

Fri frakt vid köp över 149:- för medlemmar. 426 sidor; 2010 ... Blekingegadeligan 2.

426 sidor; 2010 ... Blekingegadeligan 2. Den hårda kärnan (Pocket, 2010) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 5 butiker SPARA på ditt inköp nu! De berättar­ den osannolika­ - men sanna - historien om den ­märkligaste och ­skickligaste rånarligan i Skandinaviens historia.

RELATERADE BÖKOR