Urban välfärd, effektiv energi

Urban välfärd, effektiv energi - Ylva Norén Bretzer, Carolina Hiller, Eva-Lotta Kurkinen, David Langlet, Joshua Prentice, Anders Sandoff, Marie Thynell | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ylva Norén Bretzer, Carolina Hiller, Eva-Lotta Kurkinen, David Langlet, Joshua Prentice, Anders Sandoff, Marie Thynell
DIMENSIONERA
8,2 MB
FILNAMN
Urban välfärd, effektiv energi.pdf
ISBN
4703786688708

BESKRIVNING

Framtidens städer måste byggas hållbart enligt FNs hållbarhetsmål. EU ­har därför ­beslutat att vår energi­användning ska minskas med 20 procent till år 2020 och i Sverige förbereds för införande av högre ­krav än så.Vilka hinder och möjligheter finns i den energi­omställning som väntar den svenska bostads­sektorn? Hur ska vi klara en energieffektivisering av exempel­vis miljonprogramsområdena?Urban välfärd, effektiv energi beskriver ett medskapande projekt, ClueE, där forskare deltar i omställningen av bostads­områden i Alingsås, Göteborg och Kungälv. Resultaten visar att energi­effektivisering bör belysas ur olika perspektiv. Den teknik som krävs för att klara en energi­effektivisering finns redan. Men energi­omställning är en komplex process som är beroende av politika beslut, juridisk och ekonomisk kunskap och inte minst samverkan med de boende.Författare: Carolina Hiller, Eva-Lotta Kurkinen, David Langlet, Ylva Norén Bretzer, Joshua Prentice, Anders Sandoff, Marie Thynell.

Institutioner som Internationella energirådet eller på engelska International Energy Agency (IEA) har under en längre tid ägnat sig att nedteckna och rapportera olika indata för att systematiskt försöka se mönster och trender. Det vanligaste är att effekt används för elektriska apparater, men effekt kan också användas för att beskriva hur kraftig en bilmotor är (mäts ofta i hästkrafter). Enkelt förklarat kan man säga att ju högre effekt något har, till exempel en glödlampa, desto mer elektrisk energi (ström) behövs varje sekund för att driva den.Energi mäts i enheten Joule (J) eller wattimme (Wh). En mer effektiv bostadsrätt I den digitala fastigheten kan föreningen och de boende uppnå en mer hållbar och kostandseffektiv vardag genom utnyttja resurser och energi på ett klokare sätt.

| Adlibris Urban välfärd, effektiv energi beskriver ett medskapande projekt, ClueE, där forskare deltar i omställningen av bostads områden i Alingsås, Göteborg och Kungälv. Resultaten visar att energi effektivisering bör belysas ur olika perspektiv.

RELATERADE BÖKOR