Kris - från estonia till Corona

Kris - från estonia till Corona - Sverker Sörlin, Antje Jackelén | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sverker Sörlin, Antje Jackelén
DIMENSIONERA
4,63 MB
FILNAMN
Kris - från estonia till Corona.pdf
ISBN
6265807315200

BESKRIVNING

Den pandemi som rasar i världen är på många sätt unik, inte minst i sin globala och totala omfattning. Men den delar också många egenskaper med andra kriser. I Kris! Från Estonia till Corona sätter idéhistorikern Sverker Sörlin in coronakrisen i ett större historiskt sammanhang vad är en kris, hur ska vi förstå kriser och vad kan vi lära oss av dem? Också vår egen nära samtid är kantad av kriser: Estonia, tsunamin, och nu denna nya världsomspännande pandemi. Liksom av mer djupgående moderna systemkriser för finanskapitalismen, demokratin, Europa, och som ett genomgående och återkommande tema: klimatkrisen. Djupa kriser är avgörande, de kan hjälpa oss att finna nya vägar. Antje Jackelén, ärkebiskop i Svenska kyrkan, skriver i sitt personliga förord: Kristid är i hög grad även lärandets tid. Varje kris öppnar som bekant också fönster av möjligheter. Sverker Sörlin är författare, idéhistoriker och professor i miljöhistoria vid Kungliga Tekniska högskolan (KTH).

Torsdag 12 Mar 2020 2020-03-12; ... Men i skymundan kom de beslut som syftar till att rädda det som räddas kan av Sverige och den svenska modellen.

Då fler tros få rätt till smittbärarpenning ökar staten resurserna för denna ersättning. KRÖNIKA. Coronakrisen har fått världens regeringar att agera kraftfullt för att rädda världsekonomin.

RELATERADE BÖKOR