Det nya Sverige : inledning (RJ:s årsbox 2019. Det nya Sverige)

Det nya Sverige : inledning (RJ:s årsbox 2019. Det nya Sverige) - Jenny Björkman, Patrik Hadenius | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jenny Björkman, Patrik Hadenius
DIMENSIONERA
10,66 MB
FILNAMN
Det nya Sverige : inledning (RJ:s årsbox 2019. Det nya Sverige).pdf
ISBN
9553868804960

BESKRIVNING

Sverige är på många områden ett nytt land. Det är lätt att se om man studerar till exempel fattigdom, synen på droger, parlamentarism, medielandskapet eller den språkliga mångfalden. Men är förändringarna och utvecklingstakten så rasande som vi ofta påstår? Och är det just dessa områden teman för fem häften i denna årsbox som är de intressanta och relevanta? Kanske är det först när vi får lite distans till det som händer nu som vi kan se vad som var relevant och intressant. Årsboxens redaktörer, Jenny Björkman och Patrik Hadenius, motiverar i detta häfte varför man faktiskt kan tala om ett nytt Sverige.  Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond (RJ) publicerar sedan 2008 en årsbok (ISSN 2000-1029). Ambitionen med årsböckerna är att ge en bild av kvaliteten och bredden i dagens forskning inom humaniora och samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett övergripande tema med utgångspunkt i den forskning stiftelsen stödjer. År 2019 består årsboken av sex häften, essäer på temat Det nya Sverige, som tillsammans utgör en årsbox.  Redaktörer för Det nya Sverige är Patrik Hadenius, språkvetare, journalist och författare, och Jenny Björkman, samverkansdirektör på Riksbankens Jubileumsfond och docent i historia.  

Björkman Jenny. Alla Dessa Marknader Bok. Pris: 177 kr.

Fraktfritt över 169 kr Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris I Det nya Sverige tar sex forskare ett stadigt grepp om utveckling genom att på djupet studera välfärden, medierna, partierna, språket och droger.

RELATERADE BÖKOR