Rapport från ett slakteri : en veterinärs berättelse

Rapport från ett slakteri : en veterinärs berättelse - Lina Gustafsson | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lina Gustafsson
DIMENSIONERA
5,29 MB
FILNAMN
Rapport från ett slakteri : en veterinärs berättelse.pdf
ISBN
4235969015592

BESKRIVNING

"Rapport från ett slakteri är det mest angelägna, uppriktiga och intelligenta jag har läst på länge." - Helsingborgs Dagblad"Rapport från ett slakteri är lågintensivt omskakande, kväljande läsning." - ArbetarbladetVeterinären Lina Gustafsson börjar arbeta på ett slakteri. Hennes uppgift är att kontrollera att djuren är friska och att lagarna följs. Dag efter dag ser hon tusentals grisar gå till slakt. Hon står vid det löpande bandet och inspekterar kropparna efter de djur som några timmar tidigare mötte hennes blick i stallet. Rapport från ett slakteri är ett genreöverskridande, självbiografiskt reportage inifrån en bransch som sällan blir belyst. Lina Gustafsson skildrar det vardagliga våldet mot djuren, kontrollsystemet hon själv är en del av och kampen mellan samvetet och en alltmer påtaglig avtrubbning. Men hon fångar också de glimtar av humor och kollegial gemenskap som växer fram i arbetets absurda monotoni."Veterinären Lina Gustafssons skakande rapport från ett slakteri är en både litterär och saklig påminnelse om vad massproduktion av kött innebär i praktiken." - SvD"Styrkan i Lina Gustafssons dagbok från slaktfabriken är att hon gör det skoningslöst tydligt ...Hennes prosa har saklighetens poetiska tyngd." - Dagens Nyheter"Veterinären Lina Gustafsson ger en skrämmande inblick i grisarnas sista tid." - Aftonbladet"Lika kompetent som uppriktigt tar författaren med läsaren på en färd in i de mörkaste delarna av vår civilisation." - Göteborgs-Posten

Provläs (Ladda ner) Lina Gustafsson är veterinär. Hennes bok inifrån blir inte sämre av att den är ytterst välskriven menar en rörd, upprörd och förbannad recensent efter att ha läst en rapport från ett slakteri. Seende och synförmåga är ett tema i Rapport från ett slakteri: en veterinärs berättelse.

Därför sökte hon jobb som veterinär på Livsmedelsverket och började jobba på slakteri. Det här är en ögonvittnesskildring av vårt ... Lina Gustafsson, tidigare Lina Flyrén, är författare till boken "Rapport från ett slakteri - en veterinärs berättelse".

RELATERADE BÖKOR